Na het gelijke spel van vorige week tegen Lyra wist MVV’27 JO19-1 dat het vandaag met minimaal 2 goals verschil moest winnen om door te gaan in de beker. Echter, tot een overwinning kwam het niet en dus is men uitgeschakeld in het bekertoernooi.

Vandaag stond, de altijd lastige, uitwedstrijd tegen Victoria’04 op het programma. Al snel bleek dat het ook een lastige middag zou worden. Binnen 5 minuten keken de Maaslanders al tegen een 1-0 achterstand aan. Door een persoonlijke fout kon de bal vrij in het doel worden gekopt vanuit een hoekschop. MVV’27 had het lastig met de behendige spelers van Victoria en stond in het begin vaak onder druk. Toch kroop men na een kwartiertje uit de schulp en stond het ook plots 1-1. Een vrije trap genomen door Jaco Buijnink belandde mooi in het doel van de tegenstander. De bezoekers kwamen door dit doelpunt wat beter in hun spel en kwamen wat vaker voor de goal van de thuisploeg, echter ook die bleven niet ongevaarlijk. Vijf minuten voor rust kreeg MVV’27 toch nog een domper te verwerken. Een voorzet vanaf de zijkant kon met een knappe volley worden binnen geschoten door de Vlaardingse spits. Ruststand 2-1.

Na rust kwam MVV’27 goed uit de startblokken. Gelijk een goede kans werd er gecreëerd maar helaas niet gescoord. Door opnieuw een persoonlijke fout werd dit goede begin na rust snel weer teniet gedaan want een te korte terugspeelbal werd genadeloos afgestraft, 3-1. De bezoekers lieten het er niet bij zitten en probeerden snel de aansluiting weer te vinden. Die vond men na ongeveer een uur spelen. Na een goede actie en assist van Miquel Exaltus kon Siemen Hogendoorn de bal binnen werken. Vervolgens kreeg men mogelijkheden op de gelijkmaker maar dit lukte steeds niet. Omdat er iets meer risico werd genomen kreeg Victoria wat meer ruimte en kon een kwartier voor tijd hierdoor de wedstrijd beslissen. Niet scherp genoeg ingrijpen achterin resulteerde in een schot in de kort hoek en de 4-2 stand op het scorebord. Beide ploegen kregen nog wel wat kansjes om te scoren maar er veranderde verder niets aan de uitslag. Al met al een teleurstellende maar leerzame middag in Vlaardingen.

Volgende week mag MVV’27 JO19-1 kijken of men beter kan presteren in Vlaardingen want dan wacht de eerste competitiewedstrijd van het seizoen uit bij Zwaluwen. Deze wedstrijd begint om 13.00 uur.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Wesley Houthuysen, Sem Olierhoek (uit 65e min), Jaco Buijnink (uit 75e min), Luuk Halve, Luuk van Strijen, Rick Vijverberg, Cas van der Hoeven, Loyd Rhijnsburger (uit 45e min), Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn

Wisselspelers: Kevin Santos (in 45e min), Julian Tinbergen (in 65e min), Devender vd Hart (in 75e min), Bouke Schippers