Hoewel MVV ’27 na twee bekerduels nog maar één enkel puntje nodig had, liet het met prima spel ook het bezoekende Rozenburg met lege handen vertrekken (2-0). Het kleine minpuntje van de middag was dat de productie bleef steken bij die twee treffers. Zolang de defensie geen tegentreffers toestaat, kunt je er echter mee wegkomen. Om een beeld te scheppen, alleen al in het eerste bedrijf konden er zes kansen genoteerd worden tegenover eentje voor de gasten.

Vanwege de overvloedige regen van de laatste weken werd de fraai ogende grasmat van het eerste veld gespaard en werd uitgeweken naar de kunstvezels van drie.
De regen was vanmiddag kennelijk nog altijd niet op, maar beide ploegen toverden toch een behoorlijk tempo uit de hoge hoed. Dat dit niet resulteerde in heel goed voetbal bleek dan ook wel, maar saai werd het voor de toeschouwers zeker niet.
Door het lichte overwicht van de thuisclub viel er genoeg te beleven. Huib van Barneveldt (schot hard over), Roberto van der Pol (stuitte op de keeper) en Dennis Louter (schot ook gekeerd) konden nog spreken over kleine mogelijkheden. Michael Berrevoets daarentegen had, nadat hij zichzelf knap vrij gespeeld had, zeker de score moeten openen. In kansrijke positie werd zijn harde schot echter gekeerd door de Rozenburgse keeper Stephan van Asperen. Met goede reddingen mocht hij zich, zonder enige concurrentie, kronen tot de beste man in het team van trainer Dennis Zaal.
Tussendoor mocht aan de andere zijde Floris van den Heuvel hard uithalen met links, maar hij zocht het doel te hoog.

Al snel in het tweede bedrijf mocht MVV ’27 zich in de handen knijpen. Een scherpe voorzet van de rechterzijde werd in het doelgebied op ’n haar na gemist door Joris van Driel.

MVV ’27 was weer wakker geschud en pakte de draad vervolgens weer op. Na een goede voorzet van Dennis Louter was het Huib van Barneveldt die onnauwkeurig mikte op doel. Zijn herkansing vijf minuten later, in de 58e minuut, was ’n stuk beter. Aangespeeld door Lars Kloet, schoot hij recht voor het doel de bal listig langs Stephan van Asperen (1-0). De ban was eindelijk gebroken en er werd gezocht naar een nog grotere beloning. Dennis Louter mocht ook weer eens uithalen, maar vond de keeper weer eens op zijn pad.
Rond de 70e minuut kreeg Rick Zwaard de bal met ’n gelukje mee en schoof deze in de verre linkerhoek (2-0).
Twee minuten later knalde Rozenburgspits Floris van den Heuvel de bal hard via de vingertoppen van Geert Dobbe over het Maaslandse doel. Hij kreeg tot zijn teleurstelling niet de terechte hoekschop mee.
Nadat invaller Eric van Geest de bal net over de kruising liet scheren had MVV ’27 ’n derde treffer kunnen bijtellen. Huib van Berneveldt haalde van afstand uit, maar de rug van de in buitenspelpositie staande Rick Zwaard deed de bal over de doellijn rollen. Als laatste had ook Lars Kloet nog de stand kunnen wijzigen, maar de keeper lag weer eens in de weg.

Na 90 minuten maakte arbiter Piet Obdam een einde aan het prijsschieten. Nu is het afwachten wie MVV ’27 in vervolg van het bekeravontuur zal treffen. Maar eerst is er de start van de competitie en komende zaterdag komt MSV ’71 naar Maasland.

De opstelling: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel, Jeffrey Wupkes, Lars Kloet, Jordi Lems, Michael Berrevoets (Quint Stuivenberg), Thijs de Vast (Harm Voogt), Huib van Barneveldt, Roberto van der Pol (Eric van Geest), Rick Zwaard en Dennis Louter.