Uiteindelijk stond er een prima uitslag op het bord, maar wat moesten de toeschouwers lang wachten op ’n beetje amusement. De eerste helft worstelden beide teams zich door de tijd heen. Een laag tempo en dat kon weliswaar ook te maken hebben met de scherpe zon. De tweede helft was iets beter, maar het kon nog altijd niet de handen op elkaar krijgen.

De trainersstaf moest voorafgaande aan het duel wat aanpassingen doorvoeren door onder andere schorsingen van vaste waarden Rick Zwaard, Sem Maaswinkel en Lars Kloet. Op de positie van de laatstgenoemde mocht de debuterende Quint Stuivenberg zijn talent tonen.
Na het startsignaal van scheidsrechter Brouwer probeerde MVV ’27 direct het één klasse lager spelende team uit Spijkenisse de wil op te leggen, maar dat werd geen succes. Er was nauwelijks verschil te merken en de gasten, die in een fraai en niet alledaags bont shirt speelden, kwamen dichter bij ’n treffer dan de thuisploeg. Uit kansrijke positie liet Tom Klaassen echter een rollertje los en schoot Wesley Sturrus recht in de handen van Geert Dobbe.
MVV ’27 creëerde vervolgens ook wat kansen waarbij Huib van Barneveldt met een indraaiend schot heel dicht bij een treffer was.

Hoewel trainer Peter Broekman alle reden had om in de rust het gehele elftal te wisselen, was het alleen Roberto van der Pol die zijn opwachting mocht maken. Met zijn spel kwam er ook direct meer gevaar voor het doel van SCO ’63. Binnen ’n minuut na de hervatting landde zijn voorzet achter doelman Rick Groenendijk op de lat. Even later knalde Huib van Barneveldt het leer net over de lat.


Nadat de gasten via Wesley Sturrus nog een prima kans (een schot net naast) kregen, kwam MVV ’27 aan de leiding. In de 57e minuut kreeg Harm Voogt de bal vanaf de rechterzijde toegespeeld door Roberto van der Pol en schoot deze met links binnen (1-0).
Acht minuten later werd de stand verdubbeld na een gouden wissel. De net ’n minuut in het veld staande Finn Verpaalen haalde ook doeltreffend uit met links (2-0).

MVV ’27 leek op rozen te zitten, maar liet zich onnodig ver inzakken en was voor het eigen doel niet scherp genoeg. Tweemaal moest Geert Dobbe van dichtbij handelend optreden. Ashraf Rahil en Tom Klaassen hadden de stand zomaar in evenwicht kunnen brengen tot grote frustatie van de Maaslandse staf.
Met nog twaalf minuten te gaan kon Justin Perdijk zich eindelijk na dertien maanden aan het Maaslandse publiek tonen. De vorig jaar in de zomer van Zwaluwen overgekomen speler tobde vanaf het begin met een hardnekkige enkelblessure en kon nu bijna pijnvrij weer wat meters maken.

De eindstand van de wedstrijd werd bepaald na een gesmeerde combinatie tussen Roberto van der Pol en Huib van Barneveldt waarbij de eerstgenoemde (ook weer) met links het laatste tikkie gaf.
De eerste bekerpunten zijn binnen en dat was vanmiddag eigenlijk het belangrijkste om te melden.

De opstelling: Geert Dobbe, Harm Voogt, Quint Stuivenberg, Jeffrey Wupkes (Justin Perdijk), Jordi Lems, Thijs de Vast, Erik van Geest (Finn Verpaalen), Michael Berrevoets, Huib van Barneveldt, Ariën Oprel en Dennis Louter (Roberto van der Pol).