Deze vraag lijkt overbodig, maar helaas lijkt het er op dit moment op, vier weken voor de algemene ledenvergadering van 29 september 2017, dat dit binnenkort toch echt werkelijkheid wordt.

Juridisch gezien kan een vereniging, en dus ook MVV ’27, zonder voorzitter voortbestaan. In de statuten staat namelijk: “Mocht(en) in het bestuur om welke reden dan ook één of meer bestuursleden ontbreken, dan vormen de overblijvende bestuursleden, of vormt het enig overblijvende bestuurslid, niettemin een wettig bestuur, met dien verstande dat zo spoedig mogelijk in de vacature(s) moet worden voorzien.”

We weten al sinds de ledenvergadering van september 2016 dat onze huidige voorzitter Michel Voogt er na de komende ALV mee stopt, maar er is helaas nog geen opvolger opgestaan. In een vereniging van ruim 800 leden zou het toch moeten lukken om een voorzitter te vinden, zou je denken.

Ook zonder voorzitter gaat alles bij de vereniging uiteraard gewoon door: de wedstrijden worden gespeeld, de kantine is open, de biertjes worden getapt en na de wedstrijden is ook de derde helft vast weer heel gezellig. Michel kennende zal hij dan ook regelmatig in de kantine te vinden zijn.

Maar wie vertegenwoordigt MVV ’27 bij uitwedstrijden? Wie ontvangt onze gasten bij thuiswedstrijden? Wie kun je aanklampen als je een vraag hebt? En wie gaat het bestuur en al onze commissies aansturen?

De rol van voorzitter is zeker een belangrijke rol en omvat veel taken, maar je doet het zeker niet alleen. De overige bestuursleden, de leden van alle commissies en de vele vrijwilligers staan dagelijks klaar om ervoor te zorgen dat alles bij MVV ’27 reilt en zeilt. En wil je wel, maar liever niet alleen? Wat je steeds vaker tegenkomt bij verenigingen is dat de rol van voorzitter als een zogenaamde “duobaan” wordt ingevuld. Zo worden de taken een beetje verdeeld. Ook dit behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

Wie gaat deze uitdaging aan? Wie wordt de komende 4 jaar hét gezicht van onze voorzitter. Wil je eens vrijblijvend van gedachten wisselen? Klop eens aan bij Martino Scheepens (secretaris@mvv27.nl), Michel Voogt (voorzitter@mvv27.nl) of een van onze andere bestuursleden.