Het onderlinge wedstrijdje tussen de Maaslandse trainers Peter Broekman en René van der Kooy eindigde in een overwinning voor de eerstgenoemde. Gezien het vertoonde beeld in de eerste helft mocht dat best een verrassing genoemd worden. De zondag tweedeklasser uit Harmelen maakte een prima indruk en combineerde dat het een lieve lust was in het eerste bedrijf, maar verzuimde de Maaslanders op afstand te zetten. Ondanks hun gesmeerd lopende aanvallen kon er nauwelijks ’n kans genoteerd worden.

De twee Maaslandse trainers ’n uur voor aanvang: links Peter Broekman met naast hem René van der Kooy.

Op het gras van veld twee ontstond direct al een interessant duel. SCH ’44 trok het initiatief dus naar zich toe en voerde in hoog tempo aanvallen uit waar MVV ’27 op dat moment alleen maar van kon dromen. Het was dan ook, zoals eerder aangegeven, vreemd dat er geen kansen ontstonden voor het doel van Geert Dobbe.

Net als afgelopen dinsdagavond tegen Deltasport kreeg MVV ’27 tegen het einde van de eerste helft pas de zaken wat beter onder controle. Men voerde een straffere mandekking uit en zette de tegenstander meer onder druk. Het resulteerde in twee kleine kansen. Eerst was het aanvoerder Lars Kloet die de bal hard, maar wel recht op de doelman van SCH ’44 afvuurde en vervolgens was het Roberto van der Pol die de bal terug legde op Sem Maaswinkel. De rechtermiddenvelder zag echter zijn schot geblokkeerd worden door een verdediger.
Van de gesmeerde SCH ’44-machine was in het tweede bedrijf bitter weinig meer over. Veel foute passes en ook de lange bal kwam nauwelijks meer aan. MVV ’27 daarentegen groeide steeds meer in de wedstrijd en creëerde kans op kans. Zeker vijf kansen kon worden genoteerd voordat er één daadwerkelijk in een treffer omgezet werd. Met ’n uur op de klok van arbiter Hans Zwaard werd een voorzet van Dennis Louter door Rick Zwaard uiterst koelbloedig binnen geschoten (1-0).

Veel veranderde er in het verloop van de wedstrijd niet en MVV ’27 had nu een prima ritme te pakken. Ondanks de drukkende warmte werd er voor iedere meter gestreden en gezocht naar een nog beter resultaat. Soms heb je daar een beetje geluk bij nodig. De SCH ’44-keeper wilde een terugspeelbal te nonchalant naar een van zijn kompanen spelen, maar daar zat de voet van Michael Berrevoets tussen. Met nog ruim vijf minuten te spelen stond het door zijn alerte toedoen 2-0.
Ook de in het eerste elftal debuterende doelman Jari Boon van MVV ’27 had zijn dingetje, toen hij de bal uitverdedigend tegen een tegenstander schoot in plaats van deze veilig op te bergen in zijn handen. Via die opponent eindigde de bal op de paal, maar vijf seconden later stond toch de 2-1 op het bord. Bij het uitverdedigen stond Dirk Jan de Wit van SCH ’44 net buiten de zestien klaar om met links doeltreffend uit te halen.

Opstelling eerste helft: Geert Dobbe, Harm Voogt, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Jordi Lems, Sem Maaswinkel, Joey van Oosten, Thijs de Vast, Roberto van der Pol, Ariën Oprel en Huib van Barneveldt.
Opstelling tweede helft: Jari Boon, Harm Voogt, Lars Kloet (Lourens van Rooijen), Jeffrey Wupkes (Bram Scheffers) Jordi Lems (Joeri van Dongen), Sem Maaswinkel, Michael Berrevoets, Thijs de Vast, Dennis Louter, Rick Zwaard en Huib van Barneveldt (Brady van Stralendorf).