Maandagavond speelde MVV’27 JO19-1 de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding thuis tegen Honselersdijk JO19-1. Afgelopen seizoen nog een geduchte tegenstander in de competitie (één kleine winst en één gelijkspel) maar vandaag was dat duidelijk anders. MVV’27 won met “maar” 5-1. 

Op een goed bespeelbaar veld vijf begon MVV ’27 goed aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. De eerste tien minuten waren nog even aftasten maar daarna kreeg men snel het overwicht in de wedstrijd. Vooral de manier van druk zetten was goed te noemen en daar hadden de bezoekers het vaak moeilijk mee. Ook aan de bal was het bij vlagen uitstekend waardoor er tal van mogelijkheden werden gecreëerd. Het eerste doelpunt van de wedstrijd was een hele mooie. Een snel lopende aanval werd direct voorgegeven door Siemen Hogendoorn en Luuk van Strijen wist knap binnen te schieten. Echter, dit doelpunt werd, ietwat twijfelachtig, afgekeurd wegens buitenspel. Nog geen 2 minuten later opende Luuk van Strijen dan alsnog de score. Hij pikte de bal op vanuit het middenveld en mocht vrij doorlopen richting strafschopgebied om vervolgens de bal vanaf daar binnen te schieten. Het enige gevaar van de bezoekers kwam uit vrije trappen met de lange mensen die zij hadden. Door niet al te best ingrijpen bij 1 van deze vrije trappen werd er plots gescoord en was het tegen de verhouding in weer gelijk. Dit zou echter niet lang het geval zijn, want nog geen twee minuten later wist Miquel Exaltus met een mooie actie de 2-1 voor MVV’27 bij te schrijven. Na nog een aantal behoorlijke kansen gehad te hebben bleef dit echter de ruststand.

In de tweede helft een niet ander beeld. Honselersdijk kwam nauwelijks van eigen helft af en MVV ’27 had alles keurig op orde. Na een uur spelen was het Jaco Buijnink die vanaf een meter of 20 / 25 een vrije trap wist binnen te schieten. Even later was het Siemen Hogendoorn die op aangeven van Rick Vijverberg de 4-1 scoorde. Lang bleef deze score staan, omdat er opnieuw veel kansen werden gemist. Vlak voor tijd was het slotakkoord toch voor de thuisploeg, want opnieuw Luuk van Strijen wist, op aangeven van Miquel Exaltus, te scoren. 

Opnieuw een prima overwinning voor de Maaslanders, al had de score dus wel wat hoger kunnen uitpakken. Komend weekend is de Onder 19 selectie te vinden in Apeldoorn voor een tweedaags trainingskamp.

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Wesley Houthuysen (uit 50e min), Sem Olierhoek (uit 40e min), Devender v/d Hart, Luuk Halve, Bouke Schippers, Julian Tinbergen (uit 70e min), Luuk van Strijen, Rick Vijverberg, Miquel Exaltus, Siemen Hogendoorn

Wisselspelers: Jaco Buijnink (in 40e min), Sjors van Wingerden (in 50e min), Roan Dechering (in 70e min)