Nadat de pupillen van trainer Peter Broekman er vier trainingen en een teambuildingsessie op hadden zitten, was het tijd voor ’n eerste oefenpotje. Deltasport, twee klassen hoger uitkomend dan de Maaslanders, kwamen daarvoor dinsdagavond langs op Sportpark De Commandeur.
Om kwart voor acht zette de piepjonge scheidsrechter Tom Romein de ploegen in beweging en de gasten namen direct het initiatief. Veel balbezit en MVV ’27 zag zich in die beginfase genoodzaakt tot verdedigen.

Na zeven minuten lag de bal al achter de weer herstelde doelman Geert Dobbe. Een goedgeplaatste kopbal van Jimmy van der Vaart was een onmogelijke prooi voor hem (0-1). Naast de doelman kreeg ook Jeffrey Wupkes, bijna 100% fit na een langdurige heupblessure, weer de nodige speelminuten.
MVV ’27 kwam vervolgens beter in het spel, mocht zich zelfs gelijkwaardig noemen, maar moest tot zo’n tien minuten voor de rust wachten voor er daadwerkelijk kansen kwamen. Rick Zwaard kopte hard over en zowel de weer in de selectie teruggekeerde Harm Voogt  als Joey van Oosten knalden de bal net langs en over het aluminium.

Na de theepauze begreep de thuisploeg dat men op deze voet door moest gaan en weer was het Rick Zwaard die dicht bij een treffer was.
De Maaslanders konden prima meekomen en leken er pas in de slotfase enigszins door heen te zitten. Tegen die tijd had Jimmy van der Vaart namens Deltasport echter ook de 0-2 en 0-3 al op zijn naam geschreven.
De kop is er vanaf en men kan komende zaterdag verder gaan bouwen aan een stabiel elftal dat de ongetwijfeld zware competitie in zal gaan. SCH ’44, sinds ruim ’n jaar getraind door de ons bekende René van der Kooy, kom voor een oefenwedstrijd naar Maasland.

Startopstelling eerste helft: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel, Lars Kloet, Jeffrey Wupkes, Bret Rhijnsburger (Harm Voogt), Jordy Lems, Joey van Oosten, Thijs de Vast, Huib van Barneveldt, Rick Zwaard en Dennis Louter.
Startopstelling tweede helft: Twan Lansbergen, Jordy Lems, Lars Kloet, Sem Maaswinkel (Huib van Barneveldt), Harm Voogt, Brady Stralendorf, Finn Verpaalen, Thijs de Vast (Joeri van Dongen), Rick Zwaard (Lourens van Rooijen), Ariën Oprel en Roberto van der Pol.