Op zaterdag 5 augustus begon de voorbereiding voor MVV’27 JO19-1 wat komend seizoen gaat uitkomen in de Hoofdklasse. Na het kampioenschap van vorig seizoen mogen de mannen van trainer Falco van den Eijnden het dus een niveautje hoger gaan proberen. 

Na twee intensieve trainingsweken stond er vandaag dan eindelijk een wedstrijd op het programma. Met negen trainingen in de benen ging men op bezoek bij het uit de 4e divisie gedegradeerde Voorschoten’97 JO19-1. Gelijk een pittige tegenstander, al had de thuisploeg er pas één trainingsweek op zitten. In de eerste helft hadden de Maaslanders het moeilijk. Dit kwam niet alleen door het snelle druk zetten van de tegenstander, maar ook de harde tegenwind die duidelijk een rol speelde tijdens de wedstrijd. Toch probeerde men voetballend onder de druk uit te komen en dat lukte zo af en toe dan ook. Sterker nog, op de momenten dat het lukte werd het ook gelijk gevaarlijk voor het doel van de thuisploeg en had het voor rust eigenlijk op voorsprong moeten komen. Voorschoten’97 kwam wel vaak op de helft van MVV’27 maar verder dan wat voorzetten die niet benut werden kwam men niet.

In de tweede helft had MVV’27 letterlijk en figuurlijk de wind mee. Er werd vooral beter druk gezet en daar had Voorschoten het erg moeilijk mee. Uiteindelijk resulteerde het overwicht van de bezoekers in de 0-1. Loyd Rhijnsburger kon alleen op de doelman af en aangezien Miquel Exaltus was meegelopen was een kleine pass opzij genoeg om hem voor een leeg doel te krijgen, waarna Miquel makkelijk kon binnen schieten.  De krachten vloeiden weg bij de thuisploeg en ook de kramp schoot er bij sommige spelers snel in. MVV’27 was een stuk fitter en ging vrolijk door met het creëren van kansen en scoren van doelpunten. In de 68e minuut was het Rick Vijverberg die met een hakbal een mislukt schot van Luuk van Strijen kon binnenwerken. Niet veel later was het Luuk van Strijen zelf die met een droge knal de stand op 0-3 bracht. Ook aanvaller Loyd Rhijnsburger pikte zijn doelpuntje mee. De mooiste goal van de middag was echter de laatste. Een vlot lopende aanval werd afgesloten met een mooie steekpass van Miquel Exaltus op Luuk van Strijen die deze aanval beloonde met een mooi schot in de korte hoek. Achterin hield men de boel goed op slot waardoor ook de 0 op het scorebord bleef.

Al met al een mooie afsluiting van de eerste twee trainingsweken. Maandagavond speelt MVV’27 nog een oefenwedstrijd thuis om 20.00 uur tegen Honselersdijk. Volgend weekend gaat men dan op trainingskamp in Apeldoorn om zich voor te bereiden op de eerste bekerwedstrijd op zaterdag 2 september. 

Opstelling MVV’27: Mark van Barneveldt, Sjors Vreugdenhil, Sem Olierhoek, Jaco Buijnink, Wesley Houthuysen (uit 45e min), Luuk van Strijen, Loyd Rhijnsburger (uit 80e min), Julian Tinbergen (uit 45e min), Bouke Schippers (uit 45e min) Rick Vijverberg, Siemen Hogendoorn

Wisselspelers: Luuk Halve (in 45e min), Devender v/d Hart (in 45e min), Miquel Exaltus (in 45e min), Jay van Leeuwen (in 80e min)