Als laatste meidenteam blikt JO13-4M terug op het afgelopen seizoen. Het zevental van leiders Sander en Henk bestaat vrijwel volledig uit meiden die vorig jaar zijn begonnen met voetballen. Daarbij werden zij ook nog eens ingedeeld in een poule met meerdere jongensteams. Desondanks beleefde men een prima jaargang, zoals hieronder te lezen valt.

 

Dit was een vrijwel nieuwe lichting meisjes (onder de 13 jaar) dit seizoen. Veel meisjes gingen voor het eerst voetballen, maar hadden veel zin om te beginnen. We zijn gestart met de bekercompetitie. Dit was niet altijd even makkelijk, maar de meiden bleven ervoor gaan en waren erg leergierig. Na de bekercompetitie gingen we de gewone competitie in. Ook dit was niet altijd even makkelijk, omdat we geregeld tegen jongens moesten voetballen en meisjes die al langer voetbalden. Maar je zag dat het vaak steeds beter ging. We gingen steeds langere periodes tijdens de wedstrijden beter voetballen.

Ook hebben we zelfs 2 keer gewonnen en een keer gelijk gespeeld en als we wat meer mazzel hadden gehad, hadden we nog meer punten gepakt. We hoorden ook steeds vaker van de tegenstanders waar we tegen speelden dat we duidelijk beter jaren geworden dan de eerdere wedstrijd toen we tegen hen speelden. We vonden het super om deze gemotiveerde stel meiden te mogen begeleiden tijdens de wedstrijden.

Ook de trainingen werden super bezocht (ben geregeld wezen kijken). We willen bij deze dan ook gelijk de trainsters hartelijk danken voor dit seizoen, top. Zonder jullie had het ook niet gekund en hadden ze niet zoveel geleerd. Voor volgend seizoen zou het leuk zijn als er nog een paar meisjes bij zouden komen zodat we op een heel veld kunnen gaan voetballen.

Meiden bedankt voor het leuke voetbal jaar en op naar een nieuw seizoen met nieuwe kansen.

Sander & Henk