Coen Hordijk was de afgelopen jaren een vertrouwd gezicht binnen de selectie van MVV ’27. Na ruim 10 seizoenen in het eerste elftal vindt Coen het mooi geweest een heeft hij aangegeven te stoppen met selectievoetbal. 

Coen begon als F-pupil bij MVV ’27 en doorliep daarna de gehele jeugdopleiding van de club, met een kort intermezzo bij Sparta als uitzondering. Uiteindelijk debuteerde hij onder de huidige trainer van MVV ’27 1. “Het destijds laatste jaar van Peter Broekman was mijn eerste jaar in de selectie. De ervaren spelers in de selectie waren Martin van Berkel, Ruud Vermeulen, Maarten Berkhout en Melvin Muller.” Na dit debuutjaar werd Broekman opgevolgd door Pim van der Hoorn. “Mijn eerste jaren in de selectie vond ik een mooie tijd. Zo kan ik mij bijvoorbeeld nog goed mijn eerste trainingskamp herinneren. We zaten in een mooi huis met zwembad, de sfeer was goed en ik zat daar ‘s avonds te kaarten met gasten die je eerder nog als jeugdspeler had zien voetballen”. Ook voetballend ging het voorspoedig. “We hadden een goede ploeg en Pim was een trainer met goede oefenstof.”
Deze periode resulteerde uiteindelijk zelfs in een kampioenschap. “Het kampioenschap in de derde klasse is wat mij betreft het hoogtepunt als voetballer. De jaren hierna in de tweede klasse waren ook mooi, met bijvoorbeeld de derby’s tegen VDL. Dat was ook een periode waarin je voelde dat de hele club achter het eerste elftal stond.”

Afscheid

Na ruim een decennium deel uitgemaakt te hebben van de selectie, merkte Coen dat de motivatie wat minder werd. “Vooral de motivatie om te trainen werd langzaamaan minder, het ging meer als een verplichting voelen”, vat Coen zijn gevoel samen. In april verwacht Coen vader te worden en ook qua werk staat er het nodige te gebeuren. “Ik heb de kans gekregen om mede eigenaar te worden van Raad, een financieel adviesbureau. Ik ga langzaam afbouwen bij mijn huidige werkgever en werk nu een aantal dagen in de week bij Raad, vooral om nieuwe klanten te werven. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik na een aantal jaren geleidelijk het bedrijf van de huidige eigenaar, Karel van der Vlis, zal gaan overnemen.” Qua werk en privé komt er dus een drukke tijd aan en daarom vind Coen het na ruim 10 jaar tijd om afscheid te nemen van het selectievoetbal.

 

Toekomst

Maar Coen is niet van plan om na dit seizoen te stoppen als actief voetballer. “Ik heb mijn lidmaatschap omgezet naar dat van oproepkracht. Komend seizoen sluit ik aan bij het vierde en ik hoop de nodige wedstrijden op zaterdag mee te kunnen spelen. Daarnaast wil ik ook graag meer gaan tennissen. Ik heb dit een periode naast het voetbal gedaan op vrijdagen en zondagen, maar dit was moeilijk met selectievoetbal te combineren.” De afgelopen jaren was Coen ook actief binnen de sponsorcommissie en was hij speler van het eerste zaalvoetbalelftal. “Omdat ik aangegeven heb te stoppen met selectievoetbal word ik voor veel verschillende dingen gevraagd, maar voorlopig doe ik nog geen toezeggingen en kijk ik eerst aan hoe de zaken zich gaan ontwikkelen.” Voor de toekomst ziet Coen in MVV ’27 een tweedeklasser. “Dat is wat mij betreft toch het niveau waar MVV op de lange termijn moet kunnen spelen. De club is er groot genoeg voor en er komt een goede lichting jeugdspelers aan. Wel denk ik dat het goed zou zijn als er elk seizoen drie of vier spelers van buitenaf komen, het liefst spelers met enige routine. Daar moet de club nooit voor gaan betalen, maar MVV is een gezellige club en als je leuk voetbal speelt denk ik dat deze spelers best hier willen komen voetballen. Dat zie je ook aan de spelers die uiteindelijk binnen MVV ’27 actief blijven, zoals Dion Dickhoff.” De toekomst van de club ziet er wat Coen betreft rooskleurig uit. “De jeugdelftallen doen het goed, daar wordt goed werk geleverd. En dat is voor MVV ’27 minstens zo belangrijk als het eerste elftal.”