In Wateringen was het dit seizoen succesvol strijden voor MVV ’27. Werd VELO twee weken geleden op eigen veld al verslagen met 2-3, nu was KMD het slachtoffer. In een spannend, maar niet hoogstaand duel werd Klein Maar Dapper met 3-4 verslagen. De regen in met name de eerste helft maakte het spel niet erg flitsend, maar het grote aantal treffers en de niet aflatende strijd aan beide kanten maakte het voor de toeschouwers toch ruimschoots goed.

Leon van Kersbergen en de inmiddels afscheid genomen hebbende Roel Nooteboom moesten wegens ’n schorsing toekijken. Dat laatste moest ook Glenn Mostert die tijdens de warming-up moest uitvinden of zijn geblesseerde enkel toch enigszins wilde meewerken. Dat bleek niet het geval en zodoende kreeg Tom van den Broek zijn kans om in de basis te starten.
Hij moest al snel aan de bak toen Thom Vrijmoed op rechts vrij kon uithalen en deed dat prima. In de 7e minuut was de beurt aan KMD-doelman Odens van der Zwan die redding moest brengen bij een vrije trap van Jordi Lems. Het begin zag er sowieso veelbelovend uit en één minuut later kon het scorebord al een wijziging aangeven. De kopbal van Lars Kloet kon nog worden gekeerd door een Wateringse verdediger, maar de rebound knalde hij hard in de linkerhoek (0-1).
Daarna was de koek voor de Maaslanders voorlopig op en zette de thuisclub aan voor een serieus offensief. Het regende kansen voor KMD, maar voor MVV ’27 was het een geluk dat Jules Maring tot tweemaal toe en Arend Balijon slordig met de mogelijkheden omgingen.
Toch kwam die gelijkmaker er. Uit een hoekschop van Mitch van de Wetering in de 19e minuut kopte Thom Vrijmoed binnen (1-1). MVV ’27 dreigde onder de voet gelopen te worden en het zag dan ook nauwelijks kans van de eigen helft af te komen. Tom van der Broek moest weer eens handelend optreden bij een vrije trap van Jesse de Waard.

Na zo’n 25 minuten spelen luwde de Wateringse storm en kon MVV ’27 weer een beetje op adem komen. Tot aan het rustsignaal van scheidsrechter Aad Hilgersom werden de kansen beter verdeeld. Namens MVV ’27 gaf Lourens van Rooijen een fraaie steekpass op Dennis Louter, maar de KMD-doelman lag in de weg. Jesse de Waard moest aan de andere kant zijn meerdere erkennen in Tom van der Broek die zijn harde inzet afstopte.

Na de rust was het vrijwel droog en dat hield in dat de bal iets nauwkeuriger geplaatst werd en niet zo hard meer doorschoot.
Na 52 minuten kwam er na elf jaargangen een einde aan de prachtige carrière van Coen Hordijk en werd hij onder applaus vervangen door Brady van Stralendorff.
KMD had nog alle kans op het binnenhalen van de vervangende eerste periodetitel van Die Haghe en zette alles op alles om doelpunten te forceren. Het hield in dat MVV ’27 voorin meer ruimte kreeg. Het werd een steeds leuker open treffen met aanvallen over en weer.
Binnen ’n kwartier tilde MVV ’27 de score naar 1-4. Een corner van Lourens van Rooijen werd in de 66e minuut hard binnen geknikt door Jessy Zwaard (1-2). Zes minuten later was het zijn neef Rick Zwaard die succesvol kon uithalen na breed leggen van Lourens van Rooijen en na weer zeven minuten nam laatstgenoemde maar weer eens ‘n  hoekschop die de mee opgekomen Lars Kloet met het achterhoofd inkopte (1-4). Het moest niet gekker worden!

Echter in de slotfase had KMD de wedstrijd in drie minuten tijd weer spannend gemaakt. Eerst was het Dylan Arbouw die afdrukte (2-4) en even later verraste Thom Vrijmoed de te ver voor zijn doel geparkeerde Tom van der Broek (3-4).
Er resteerde op dat moment nog drie minuten zuivere tijd op de klok en wat extra tijd, maar MVV ’27 wist verdere schade af te wenden en sloot het seizoen zodoende met een zege af.

De jaargang kort samenvattend kan gesteld worden dat MVV ’27 met 40 punten de zesde plaats heeft ingenomen. Een jaar eerder bereikte het team van trainer Peter Broekman een vijfde plaats met evenveel punten. Veel eigen jeugd werd ingepast en heeft zijn kansen gegrepen. In Maasland kan men weer vele jaren vooruit!

De opstelling: Tom van der Broek, Sem Maaswinkel, Joeri van Dongen, Jordi Lems, Dik Groenewegen, Lars Kloet, Coen Hordijk (Brady Stralendorf), Lourens van Rooijen (Finn Verpaalen), Rick Zwaard, Jessy Zwaard en Dennis Louter.