Lijkt het je leuk voetbalwedstrijden in goede banen te leiden en denk je over voldoende leidinggevende capaciteiten te beschikken om dat voor elkaar te krijgen? Dan ben je de juiste persoon om scheidsrechter veldvoetbal te worden!

Vanaf het seizoen 2017-2018 wil MVV ’27, in samenwerking met een aantal andere voetbalverenigingen, een Basisopleiding scheidsrechter organiseren. Tijdens deze praktische opleiding verzamel je voldoende ‘bagage’ om aan de slag te kunnen als scheidsrechter bij de A- en B- junioren en senioren. Je kunt verenigings- of KNVB-scheidsrechter worden.

Tijdens de opleiding oefen je op het veld leiding te geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels. Het gaat daarbij onder meer om de 17 voetbalspelregels, organisatie en administratie, kennis van voetballen en voetballers, leiding geven, blessurepreventie en de praktische toepassing van deze onderwerpen. De opleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten van 3 uur, een spelregeltoets en een examen strafrapport. Daarnaast fluiten de deelnemers, als zij voor de KNVB wedstrijden gaan leiden, minimaal twee stagewedstrijden onder begeleiding van een (gekwalificeerde) Praktijkbegeleider Scheidsrechter. De opleiding wordt op avonden gegeven.

Interesse?
Heb je interesse om deze cursus te volgen? Stuur dan een e-mail naar scheidsrechterszaken@mvv27.nl of loop even binnen bij het wedstrijdsecretariaat, alwaar je je vragen kunt stellen of meteen je gegevens kunt invullen. Bij voldoende deelnemers kan de opleiding daadwerkelijk doorgaan.