Vandaag vond de laatste thuiswedstrijd van MVV’27 voor het seizoen 2016-2017 plaats. Dit betekende ook de laatste thuiswedstrijd voor Roel Nooteboom, Coen Hordijk en verzorger Egbert van der Worp. Roel neemt na 15 seizoenen MVV ’27 1, 350 officiële wedstrijden en 73 (!) treffers afscheid van het eerste. Coen neemt na 11 seizoenen in het eerste van MVV ’27, 275 officiële wedstrijden en 12 treffers afscheid van het eerste. Egbert van der Worp stopt na 25 jaar verzorger, waarvan 10 seizoenen bij Excelsior Maassluis en 15 seizoenen bij MVV afscheid van zijn taak als verzorger. Bij de opkomst van beide elftallen werd een erehaag gevormd door het tweede, aangevuld met oud eerste elftal spelers. Na afloop van de wedstrijd werden de genoemde drie in de kantine op een speciale manier in het zonnetje gezet.

Om klokslag half drie begon de wedstrijd op het zonovergoten sportpark “De Commandeur”. De wedstrijd stond onder leiding van Scheidsrechter Herwin van der Maat. Voor zowel GDA (2e periode titel) als MVV’27 staat er niet veel meer op het spel. In het begin van de wedstrijd een feller en beter GDA. Dit resulteerde in de 3e minuut al voor de eerste kans voor GDA. In de dertiende minuut moest Roel ingrijpen. Een speler van GDA ging recht op het doel af. Door een mooie sliding (wat zullen wij deze missen volgend seizoen) werd een  doelpunt voorkomen. In de vijftiende minuut was er de eerste kans voor MVV. Een mooie pass van Lourens op Dennis leverde een kans op. Alleen de keeper van GDA wist de inzet te stoppen. Het blijft een gelijk opgaande wedstrijd. MVV krijgt wel steeds meer grip op het spel. Beide ploegen spelen met veel inzet. In de twintigste minuut schoot Jesse Zwaard met een mooi schot net naast. MVV is net iets feller in deze fase als GDA. Toch was het GDA, die met een uitbraak in de eenendertigste minuut,  na een corner van MVV, via de nummer 19, Michael Nolet, de tegenstander GDA op een 1-0 voorsprong zet. Maar gelukkig was het vier minuten later alweer gelijk. Door een mooie voorzet van Jordi Lems op Dennis Louter en een mooie actie van laatstgenoemde stond het weer gelijk. Daarna hield MVV wel de overhand in de wedstrijd. Kreeg zelfs nog wat kansjes maar er werd niet meer gescoord.

In de tweede helft weer een erg fel en goed voetballend GDA. MVV moest achteruit maar kwam niet in gevaar. Het eerste wapenfeit voor MVV kwam in de drieënvijftigste  minuut, een hard schot van Jesse Zwaard net naast het doel van GDA. In de zesenvijftigste minuut was er een mooi schot van Dennis wat net over het doel ging. De 2-1 voor MVV hing in de lucht. Echter in de zestigste minuut begin Roel, volgens de scheidsrechter, een overtreding in het penalty gebied. Volgens mij trapte Roel de bal weg en raakte daarna de speler. Echter de scheidsrechter besliste anders. De penalty werd door de nummer 8 van GDA, Lorenzo Scheffers op een fraaie wijze benut. Glenn was in deze kansloos. In de zesenzestigste minuut werd Joeri van Dongen gewisseld voor Dick Groenewegen. Dit om via het middenveld meer druk voorin te zetten en om de gelijkmaker te scoren. Dit leverde direct een aantal kansen op voor MVV. Een schot van Leon wordt net geblokt en een kop kans na een corner van Roel gaat net naast. In de tweeënzeventigste minuut wordt dan eindelijk de verdiende gelijkmaker gescoord door aanvoerder Lars Kloet. Echter de scheidsrechter en de grensrechter van GDA vonden dat Lars op het moment van schieten buitenspel stond. Het doelpunt werd dus afgekeurd. In de zevenenzeventigste minuut een publiekswissel voor Coen Hordijk. Onder groot applaus verlaat hij het veld voor Rick Zwaard.

In de tweeëntachtigste minuut valt zelfs de 3-1 voor GDA. Niet volgens de verhouding van het veldspel maar de nummer 6 van GDA, Jeroen van Tol maakte hem wel. Het was een mooi doelpunt na een mooie actie dwars door de verdediging van MVV. Na dit doelpunt doet MVV nog wel wat pogingen maar gelooft zelf niet meer in het resultaat. In de negenentachtigste minuut wederom een publiekswissel bij MVV’27. Nu wordt mister MVV, Roel Nooteboom onder luid applaus gewisseld voor Thijs de Vast.

Er werd niet meer gescoord dus de wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag voor MVV’27.

Man van de wedstrijd voor MVV’27 worden Coen Hordijk en Roel Nooteboom.

Voor MVV’27 kwamen in het veld: Glenn Mostert, Lars Kloet, Roel Nooteboom (89e minuut Thijs de Vast), Dennis Louter, Joeri van Dongen (66e minuut Dick Groenewegen), Lourens van Rooijen, Leon van Kersbergen, Jordi Lems, Coen Hordijk (77e minuut Rick Zwaard), Jessy Zwaard en Sem Maaswinkel.