Aanstaande zaterdag is het zover voor MVV ’27 JO19-1 Al drie weken bereiden zij zich voor op de kampioenswedstrijd. Om 14:30 trappen de talenten van MVV ’27 af op sportpark de Commandeur tegen de leeftijdsgenoten van Schipluiden. Een punt is voldoende om de titel en de bijbehorende promotie naar de Hoofdklasse te kunnen vieren. We blikken vooruit met trainer Falco van den Eijnden en aanvoerder Michael Berrevoets.

MVV ’27 JO19-1 is aan een ijzersterk seizoen bezig. Van de twintig gespeelde wedstrijden won het er zeventien, slechts éénmaal stapte MVV ’27 als verliezer van het veld.  In oktober vierden zij al de eerste periodetitel, maar dat was duidelijk geen reden om gas terug te nemen. Na de winterstop lijken de talenten helemaal niet meer te stuiten. Zij wonnen alle zeven wedstrijden na de onderbreking van het seizoen en bovendien hoefde doelman Jari Boon in die zeven wedstrijden slechts twee keer een bal uit zijn net te vissen. Tussendoor won het ook nog eens heel knap het Westlands Kampioenschap in Honselersdijk.

MVV ’27 won dit seizoen tot nu toe al haar thuiswedstrijden en hoopt zaterdag met haar elfde thuisoverwinning op rij de kers op de taart te zetten op dit seizoen. Met hekkensluiter Schipluiden als tegenstander lijkt er niets meer mis te kunnen gaan, of zouden de zenuwen nog greep op hen kunnen krijgen? We vroegen het trainer Falco van den Eijnden: “Het is lastig om de focus op de wedstrijd te houden door alle feestelijkheden rondom de wedstrijd, maar als trainer is het mijn taak de concentratie op de wedstrijd te houden. Als we hierin slagen, moet het met een goed strijdplan zeker lukken om ook de elfde thuiswedstrijd van dit seizoen in winst om te zetten.” Aanvoerder Michael Berrevoets is het roerend met zijn trainer eens: “Als het ons zaterdag lukt om gewoon ons eigen spelletje te spelen, moet het zeker lukken om de wedstrijd te winnen”

Zenuwen voor de wedstrijd heeft Michael niet: “Ik voel nog niet veel spanning voor de wedstrijd, in ieder geval niet veel meer dan voor andere wedstrijden. We hebben er vooral veel zin in.” Aan de voorbereiding ligt het in ieder geval niet. Falco heeft zijn manschappen drie weken voor kunnen bereiden op de kampioenswedstrijd: “Na de 2-1 zege op Honselersdijk drie weken geleden, konden we ons gaan richten op de wedstrijd tegen Schipluiden. We hebben niet heel anders getraind dan anders en hebben natuurlijk ook het Westlands Kampioenschap nog gespeeld (en gewonnen) tussendoor. Voordeel is wel dat spelers met kleine blessures de tijd hebben gehad om te herstellen, want niemand wil natuurlijk een wedstrijd als deze missen.”

Mocht de missie aanstaande zaterdag slagen, is dit een unieke wedstrijd. Het hoogste jeugdelftal van MVV ’27 acteerde nog niet eerder op Hoofdklasse-niveau. Falco en Michael hopen dan ook dat zij tegen Schipluiden op veel steun van publiek mogen rekenen. “Het zou heel leuk zijn als er veel supporters op de wedstrijd afkomen, we kunnen deze steun vast goed gebruiken”, blikt Michael vooruit. “Ook ik hoop dat er veel mensen op de wedstrijd afkomen, vooral omdat de spelers dit verdienen. Zij gaan iets unieks voor elkaar krijgen en daar hoort een heleboel publiek bij.”, zo nodigt Falco iedereen uit die zaterdag zin in een feestje heeft, want dat er een feestje gevierd gaat worden als het kampioenschap wordt binnengesleept, is zeker.  “Ik verwacht een grote ontlading op het veld, daarna zal het feestje voortgezet worden in kleedkamer en kantine”.

Wil jij dit feestje zaterdag ook meevieren? Kom dan zaterdag naar sportpark de Commandeur, neem je toeter en je feestmuts mee en steun de spelers van MVV ’27 JO19-1 in hun strijd om het kampioenschap!