Dat MVV ´27 geen echte bereikbare doelen meer heeft in het restant van de competitie is spijtig, want het heilige moeten is er niet meer. Ondanks de getoonde inzet werd het duel tegen degradatiekandidaat SEV  geen hoogstaande pot.  Genoeg mogelijkheden om te scoren, maar koelbloedigheid voor het doel van de ploeg uit Leidschendam toonde men niet.

Daarentegen had de ploeg van trainer Dennis Luhulima genoeg om voor te strijden. Zij vechten immers week in week uit tegen degradatie of een plek in de nacompetitie voor behoud van de derde klasse. Daarnaast staan zij er ook nog eens uitstekend voor in de derde en laatste periode. Dat zij met de winst enorm opgelucht waren na afloop, was dan ook logisch. Men deed uitstekende zaken, terwijl de Maaslanders gelaten het veld verlieten.

SEV startte wat feller dan de thuisploeg en greep een licht overwicht, waarbij Nick Rapmund al snel een kans kreeg, maar doelman Twan Lansbergen redde prima op diens inzet. MVV ’27 zag vervolgens de kans dit voorbeeld te volgen en Lars Kloet (kopbal net over) en Rick Zwaard (aaide de bal met zijn hoofd) kwamen in de buurt van het SEV-doel.
Hoewel de Maaslanders steeds beter in het spel kwamen, kwamen de gasten aan de leiding door een treffer van Jasper Koning (0-1). Een tegenvaller, want het spel van MVV ’27 leek steeds dreigender. Een kopbal van Rick Zwaard even later  ook nog eens net voorlangs.
Toch kon de gelijkmaker gevierd worden. In de 39e minuut werd Rick Zwaard iets te opvallend in de zestien in de rug geduwd en wees de prima leidende arbiter Bart Visser uit Den Haag naar de stip. Roel Nooteboom schoot vol vertrouwen en kracht de bal langs keeper Andy van der Meulen (1-1). Joeri van Dongen schoot net voor het rustsignaal hard langs de buitenkant van de paal. Alles leek er op dat MVV ’27 de zaken in het tweede bedrijf recht zou zetten.

Na de thee waren de eerste mogelijkheden dan ook weer voor de gastheren, waarbij spits Rick Zwaard het dichtst bij een treffer was. Hij werd richting het SEV-doel gestuurd, keek om zich heen naar een ploeggenoot, vond deze niet en schoot buiten bereik van de keeper langs de verre paal.
Hoewel MVV ’27 dus goed op dreef was, was het SEV dat weer de leiding nam. Uit een afgeslagen hoekschop ontving Paul Janssen de bal op zo’n vijf meter van de MVV ’27-doellijn en hij had weinig moeite de kans om te zetten in een treffer (1-2).
Het bleef schorten aan de Maaslandse afwerking en zo kreeg men SEV dan ook niet op de knieën. Roel Nooteboom kreeg in de laatste vijf minuten ook een paar prachtige kansen. Eenmaal miste hij dicht en recht voor het doel de bal compleet. Even later raakte hij een op hem doorgekopte  bal beter en gleed deze glijdend binnen. Helaas werd de treffer op aangeven van de SEV-grensrechter geannuleerd.

Zoals aangegeven was de vreugde bij SEV na afloop groot. Men had uitstekende zaken gedaan in Maasland, hoewel MVV ’27 dit met al haar kansen had kunnen vermijden. Het was helaas niet anders.
Een prachtig moment was er te noteren tijdens de rust. Het hoofdveld van MVV ’27 werd tijdens de onderbreking bezet door een aantal spelers van SEV die elkaar een balletje toespeelde met daar tussen aanwezig een jongedame op hoge hakken en een prachtige rode jurkje. Op verzoek van onze altijd alerte speaker Sjaak Stougje deed de dame een handstand op het veld tot hilariteit van allen die niet binnen aan de koffie zaten. Al met al een prachtig lentetafereel.

De opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Bret Rhijnsburger (Huib van Barneveldt), Lars Kloet, Leon van Kersbergen, Dik Groenewegen, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Dennis Louter.