Met een aanstaand kampioenschap in het vooruitzicht werd er traditiegetrouw op 2e paasdag het Westlands Kampioenschap voor A-junioren gespeeld bij Honselersdijk. MVV’27 JO19-1 ging hier met veel vertrouwen naar toe en dat resulteerde uiteindelijk in de 1e prijs en de wisselbeker aan het einde van de middag.

De eerste wedstrijd was er een tegen competitiegenoot Lyra JO19-1 die 2 weken geleden nog werden getrakteerd op en 0-3 nederlaag in de Lier. Op het hoofdveld werd er uiteindelijk binnen twintig minuten (zo lang duurde een wedstrijd) met 1-0 gewonnen door de Maaslanders waardoor de eerste overwinning binnen was. De eerste drie wedstrijden volgden elkaar snel op want gelijk hierna werd er weer gevoetbald, dit maal tegen VELO JO19-1. De organisatie van MVV’27 stond goed waardoor het geen kansen weg gaf tegen de 2e divisionist. Zelf wist het wel twee kansen te creëren waar er één van in het netje ging. Door dit doelpunt wist MVV ’27 dus ook de tweede wedstrijd te winnen waardoor het op zes punten kwam te staan. Nog geen vijf minuten later volgende alweer de derde wedstrijd op rij en dat was te merken. Tegen het, in principe, lager geklasseerde Naaldwijk werd er in een moeizame wedstrijd met 0-0 gelijkgespeeld. Voordat de laatste groepswedstrijd moest worden gespeeld had MVV’27 even tijd om bij te komen en zich op te laden voor de wedstrijd tegen KMD. Winst in deze wedstrijd zou betekenen dat MVV’27 groepswinnaar zou worden en zich zou plaatsen voor de halve finale. Al snel in de wedstrijd bleek dat dit wel zou gaan lukken. KMD gaf nauwelijks weerstand en MVV’27 speelde het goed uit. Uiteindelijk werd de eindstand 4-0 waardoor plaatsing voor de halve finale een feit was.

In de halve finale wachtte opnieuw een ploeg uit de tweede divisie, namelijk Westlandia JO19-1. MVV’27 kreeg in deze wedstrijd twee enorme kansen om de overwinning binnen te halen, maar het faalde in de afwerking. Aangezien Westlandia niet verder kwam dan een paar hoekschoppen moesten uiteindelijk strafschoppen beslissen wie er finalist zou worden. MVV’27 miste de eerste strafschop, maar omdat Westlandia ook drie faalde vanaf 11 meter, mochten de Maaslanders zich opmaken voor de finale.

De finale werd gespeeld tegen Verburch, opnieuw een bekende tegenstander uit de competitie. Ditmaal duurde de wedstrijd 2 x 12 minuten. Na al een hoop energie verspeeld te hebben over de hele dag was het belangrijk om de eerste goal te maken in de wedstrijd. Bij beide ploegen vielen spelers uit met kramp, maar er moest natuurlijk wel een winnaar komen. In de tweede helft van de finale was het uiteindelijk MVV’27 dat de score opende. Na dit doelpunt was het verzet van Verburch gebroken en viel ook snel de 2-0 waardoor de wedstrijd was beslist. Aanvoerder Michael Berrevoets mocht namens MVV’27 de schaal en de wisselbeker in ontvangst nemen. Nadat in 2007 voor het laatst de beker mee naar Maasland ging, wint MVV’27 JO19-1 na 10 jaar opnieuw het Westlands Kampioenschap!

Op zaterdag 29 april wacht dan wellicht het volgende feestje als men in de thuiswedstrijd tegen Schipluiden het kampioenschap in de eerste klasse binnen kan halen.

Selectie MVV’27 op Westlands Kampioenschap: Jari Boon, Wesley Houthuysen, Ronald Arkesteijn, Emiel Mooij, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Quint van Stuivenberg, Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Rick Vijverberg, Jan de Baat, Dennis Louter