Voorafgaand aan de wedstrijd dachten sommige Maaslanders wellicht al aan het kampioenschap. Echter, dan moest concurrent VCS wel punten laten liggen bij hekkensluiter Schipluiden, en moest er uiteraard zelf gewonnen worden van de bezoekers uit Honselersdijk. Ook dat laatste was nog niet zo’n zekerheid want in de uitwedstrijd werd nog met 4-4 gelijk gespeeld.

Op veld 3, het 1e elftal speelde tegelijk thuis, begon MVV’27 geconcentreerd aan de wedstrijd. Er was veel balbezit en men was veel op de helft van de tegenstander te vinden. Er werd redelijk tot goed samengespeeld maar het tempo lag toch te laag om het de bezoekers heel lastig te maken. Ook de eindpass was vaak onzorgvuldig waardoor hele grote kansen vooralsnog uitbleven. Toch had de thuisploeg al voor rust op voorsprong kunnen/moeten komen. Kansen voor Quint van Stuivenberg, Jan de Baat en Michael Berrevoets waren nog niet aan hen besteed. De bezoekers konden in de eerste helft nauwelijks iets creëren.

Na rust probeerde MVV’27 het tempo op te voeren maar ook nu was het slordig in de passing. Toch was het snel 1-0. Een diepe bal van doelman Jari Boon werd goed ingeschat door Michael Berrevoets die de bal over de doelman in het lege doel kon koppen. Een kwartiertje later werd de score door opnieuw Michael Berrevoets verdubbeld. Hij mocht aanleggen vanaf 11 meter en faalde niet. Na deze 2-0 zakte het niveau van de thuisploeg weg. De bezoekers konden echter voetballend niet heel veel creëren maar toch raakte het de paal met een schot van buiten de 16 meter. Vlak voor tijd werd het matige spel in het laatste half uur van de thuisploeg afgestraft met een tegendoelpunt. Er was echter niet genoeg tijd meer voor Honselersdijk om nog iets aan de achterstand te doen.

Dankzij een redelijk tot goede eerste 60 minuten wist MVV’27 JO19-1 dus Honselersdijk van zich af te schudden en opnieuw de punten op het eigen sportpark te behouden. Aangezien VCS wist te winnen is het gat met nog 2 wedstrijden 6 punten. Dit betekent dat op zaterdag 29 april er nog 1 punt nodig is om het kampioenschap binnen te halen. Dit mag men dan doen op het eigen sportpark tegen Schipluiden.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Wesley Houthuysen (uit 75e min), Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Quint van Stuivenberg, Rick Vijverberg, Luuk van Strijen, Jay van Leeuwen (uit 60e min), Jan de Baat, Michael Berrevoets

Wisselspelers: Julian Tinbergen (in 60e min), Emiel Mooij (in 75e min), Stan vd Marel