Voorafgaande aan de wedstrijd tegen Lyra waren er nog vier wedstrijden te gaan en met een voorsprong van vier punten op VCS wist MVV ’27 dat het vandaag weer een belangrijke stap richting het kampioenschap kon zetten. Er moest dan vandaag wel gewonnen worden met een hoop mutaties in het elftal van en bij Lyra JO19-1.

Met een gehavend elftal, (er waren veel blessures) maar met nog genoeg kwaliteit in het team, reisde MVV’27 JO19-1 af naar De Lier voor de uitwedstrijd tegen Lyra. In de eerste helft gebeurde er echter vrij weinig. Het was de thuisploeg die af en toe in de 16 meter kwam door hoge ballen vanaf de zijkant en het waren de bezoekers die slordig waren in de eindpass waardoor er nauwelijks kansen ontstonden.

Na rust zette MVV’27 een tandje bij. Er werd goed druk gezet en Lyra kwam er nauwelijks meer aan te pas. Dit resulteerde uiteindelijk dan ook in de 0-1. Eerst werd er nog een doelpunt afgekeurd maar even later konden de bezoekers wel juichen nadat Quint van Stuivenberg de bal kon binnen schieten. MVV’27 controleerde de wedstrijd en kwam maar nauwelijks in de problemen. Een kwartier voor tijd besliste men het duel. Het was JO17-1 speler Luuk van Strijen die de 0-2 mocht aantekenen. Vijf minuten voor tijd scoorde Michael Berrevoets, na goed doorjagen op de keeper, de 0-3 waardoor er opnieuw 3 punten konden worden bijgeschreven op weg naar het kampioenschap.

Aangezien concurrent VCS opnieuw punten liet liggen is het gat nu opgelopen tot 6 punten. Voor MVV’27 wacht volgende week de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk, aanvang 15.00 uur. Zal het dan al gebeuren??? Bij winst op de oranjehemden en nieuw puntverlies van VCS kan de champagne worden ontkurkt. Voor deze wedstrijd kan JO19-1 natuurlijk alle steun gebruiken, dus zij zien je graag langs de lijn aanstaande zaterdag!

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Quint van Stuivenberg, Rick Vijverberg (uit 88e min), Luuk van Strijen, Jay van Leeuwen, Jan de Baat, Siemen Hoogendoorn (uit 25e min)

Wisselspelers: Michael Berrevoets (in 25e min, uit 85e min), Wesley Houthuysen (in 85e min) Emiel Mooij (in 88e min)