In een moeizame thuiswedstrijd heeft MVV’27 JO19-1 met 2-1 gewonnen van Victoria’04 JO19-1, dat na de winterstop nog niet had verloren. Door de nederlaag van concurrent VCS bij Velo is het gat met de nummer twee opgelopen tot vier punten in Maaslands voordeel. 

De negende thuiswedstrijd van het seizoen was er één tegen Victoria’04. Hoewel de thuisploeg alle wedstrijden na de winterstop wist te winnen, waren ook de bezoekers lekker op dreef. In 2017 won Victoria drie van de vier wedstrijden en speelde het één keer gelijk. MVV ’27 was dus gewaarschuwd voor een lastige middag. En deze lastige middag kwam er ook. De bezoekers waren gretig en fel en de Maaslanders gaven nog niet thuis op het eigen sportpark. Er werd erg slordig omgegaan met het balbezit, maar ook duels werden veelal verloren. Dit leidde na een half uur spelen dan ook tot een 0-1 achterstand (de eerste tegengoal sinds zeven wedstrijden). Na deze tegengoal leek MVV ’27 wat beter bij de les. Het duurde dan ook niet lang tot dat de stand weer gelijk werd getrokken. Een mooie assist van Michael Berrevoets werd bekwaam afgerond door Siemen Hoogendoorn. Deze gelijkmaker was tevens de ruststand, 1-1.

Na rust begon de thuisploeg iets beter te spelen en dit resulteerde ook in de nodige kansen. Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam er uiteindelijk ook de voorsprong voor MVV ’27. Een diepe bal werd goed ingeschat door Michael Berrevoets die de bal over de Vlaardingse doelman in het lege doel kon schieten. Na dit doelpunt waren de bezoekers van slag en had de thuisploeg genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De paal voorkwam tot tweemaal toe een Maaslands doelpunt en ook de lat werd één keer geraakt. Hierdoor bleef de wedstrijd onnodig spannend met in het achterhoofd het feit dat VCS al had verloren. Met soms wat piepen en kraken wist de Maaslandse verdediging stand te houden waardoor ook de negende thuiswedstrijd van het seizoen winnend werd afgesloten.

Met nog vier wedstrijden te gaan en een voorsprong van vier punten op de nummer twee heeft MVV’27 hele goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Volgende week wacht er een uitwedstrijd tegen Lyra JO19-1.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Michael van Vliet (uit 62e min), Quint van Stuivenberg, Michael Berrevoets, Siemen Hoogendoorn, Rick Vijverberg (uit 84e min), Jan de Baat (uit 55e min)

Wisselspelers: Miquel Exaltus (in 55e min), Julian Tinbergen (in 62e min) Jay van Leeuwen (in 84e min)