Op de laatste twintig minuten van de eerste helft na liet MVV ’27 een prima indruk achter op het korte keiharde kunstveld in het uitduel bij Ariston ’80. In die genoemde fase lieten de Maaslanders zich te gemakkelijk aftroeven, waardoor de thuisclub een voorsprong kon nemen. In het tweede bedrijf herstelde MVV ’27 zich prima, nam zelfs de leiding, maar zag deze in de slotfase toch nog verloren gaan.

Het eerste kwartier van het duel pakte de Maaslanders brutaalweg het initiatief en drong de opponent naar achteren. Een corner van Dennis Louter werd gevolgd door een kopbal van Roel Nooteboom, maar de Delftse keeper Pascal Gemke kwam als winnaar uit de strijd. Rick Zwaard kwam koppend ook in scoringspositie en nu vloog de bal over de lat.
Even later mocht MVV ’27 aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien, nadat Dennis Louter op onjuiste wijze was afgestopt. De scherpe trap van Jordi Lems raakte de buitenkant van de paal.
Vervolgens werd het spel van MVV ’27 steeds rommeliger, wist het ineens niet meer hoe efficiënt men verdedigen en liet het zich wel heel simpel opzij zetten.

Hoewel Ariston ’80 op dat moment alleen nog maar kon bogen op ‘n naast gekopte bal van Michel Tamarzian, kwamen zij wel als eerste aan een treffer. Thijs van der Ven wist in de 33e minuut nog net Bob Dijkhuizen te bereiken die geen strobreed in de weg werd gelegd en de bal probleemloos in de linkerhoek schoot (1-0).
Na weer een defensief misverstand werd drie minuten later Laurens Matla neergehaald in het strafschopgebied en gelukkig werd er door de prima en rustig leidende arbiter Riad Belhadi niet naar de stip gewezen. Glenn Mosterd moest ook nog eens reddend optreden bij een hard schot van Bob Dijkhuizen. De theepauze kwam dan ook als geroepen.

De Maaslanders kwamen na het standje van trainer Peter Broekman als herboren uit de kleedkamer. Er werd ineens weer volop inzet en felheid getoond. De medespelers werden weer gemakkelijker gevonden en dat maakte het weer prettig om naar te kijken. Met de wind in de rug werd de defensie van Ariston ’80 zwaar op de proef gesteld.
Al na drie minuten een kopbal van Lars Kloet dat net naast het doel ging. De gasten bleven heftig aandringen en het duurde weliswaar tot de 69e minuut voordat de gelijkmaker eindelijk een feit was. De vrije trap van Jordi Lems zocht eigenlijk het hoofd van Roel Nootenboom, maar was zo scherp dat deze via de mistastende vingers van Pascal Gemke binnenging (1-1).
Eén punt vond men te weinig om mee naar huis te nemen en driftig werd gezocht naar meer. Nadat Glenn Mostert nog alert gereageerd had op een knal van Jobbe van der Maesen, kwam MVV ’27 in de 82e minuut aan de leiding.
Rick Zwaard werd in de Delftse zestien aangespeeld, schermde de bal goed af en uit de draai trof hij doel (1-2). Lourens van Rooijen knalde enkele minuten ook nog eens net over de lat.

MVV ’27 leek, ondanks de pogingen van Ariston ’80, de buit binnen te hebben. Echter, dat was een misrekening. De bal werd met nog enkele minuten te gaan  in het Maaslandse strafschopgebied gepompt waar het een drukte van belang was. Leon van Kersbergen kreeg de bal op zijn uitgestoken hand en nu was er geen twijfel bij de arbiter. Jobbe van der Maesen verknalde de Maaslandse illusie (2-2).

De opstelling: Glenn Mostert, Sem Maaswinkel (Bret Rhijnsburger), Roel Nooteboom, Jordi Lems, Joeri van Dongen, Lars Kloet, Leon van Kersbergen, Huib van Barneveldt (Coen Hordijk), Dennis Louter, Rick Zwaard en Lourens van Rooijen