MVV`27 heeft altijd goede keepers gekend, zo ook Maaslander Maarten de Fockert, die in de jeugdopleiding van  onze club, door Feyenoord een jeugdcontract kreeg aangeboden. In die tijd bleef hij ook nog jeugdkeeperstrainer bij MVV ’27. Hierna is Maarten door SC Heerenveen overgenomen, en nu krijgt hij bij VVV Venlo de kans om in de Jupiler League te spelen.

Ter inspiratie van de prestaties van de enige Maaslander in het betaalde voetbal, zijn de keepers en keeperstrainers van MVV ’27 bij een wedstrijd van Maarten’s team VVV Venlo wezen kijken, in de uitwedstrijd bij FC Dordrecht. Door middel van een speciaal ontworpen spandoek werd de trainer van VVV Venlo door de Maaslanders aangespoord, om zijn eerdere beslissing om Maarten zijn basisplaats af te nemen, terug te draaien.

In de rust van de wedstrijd zocht Maarten het Maaslandse gezelschap op en maakte nog een selfie met de aanwezige keepers en keeperstrainers, wat tot groot enthousiasme leidde bij de jeugdkeepers van MVV ’27. Helaas voor VVV Venlo ging de wedstrijd verloren, maar met een 5-2 einduitslag hebben de Maaslanders een hoop goals kunnen zien.

Speciale dank gaat uit naar organisator Jan Onck en de bedrijven Nooteboom Tours en Magneet Grafisch Communicatiecentrum in Schiedam, die de avond mede mogelijk gemaakt hebben.