MVV ’27 won weliswaar het duel bij Quick Steps, maar een echt gezellige wedstrijd werd het nooit. Grootste slachtoffer daarvan was misschien wel scheidsrechter Wigleven die bij iedere beslissing commentaar van de thuisploeg kreeg. Een heel groot compliment aan de spelers en begeleiding van MVV ’27. Als men had meegegaan in alle provocaties had de arbiter de wedstrijd veel eerder kunnen en zelfs moeten affluiten.

Hij had het dan ook het razend druk met twee rode en nog een handvol gele kaarten voor thuisclub Quick Steps, terwijl er aan Maaslandse kant tweemaal geel werd genoteerd. De Maaslanders hielden hun beheersing gelukkig vast en trokken zelfs zo nu en dan wijs hun been terug.
De Hagenaars hadden de laatste drie duels met 3-0 gewonnen en hoopten ongetwijfeld dit ook te realiseren tegen MVV ’27, maar dat liep even anders. De bezoekers lieten bij tijd en wijlen de bal goed rondgaan en dat werkte kennelijk als de rode lap op de stier.
Voorafgaande aan het duel moest de technische staf van MVV ‘27 flink improviseren om het elftal in een juiste afstemming het veld in te sturen. Naast de geblesseerde Yennick Berrevoets en Coen Hordijk moest trainer Peter Broekman het ook doen zonder de voor één duel geschorsten Lars Kloet en Roel Nooteboom. Door de jonge ‘oproepkrachten’ zakte de gemiddelde leeftijd naar nog geen 22 jaar.

Na 16 minuten spelen stond de 0-1 al op het bord. Een verre pass van Leon van Kersbergen werd door de voor keeper Jeffrey Plugge opgedoken Huib van Barneveldt goed opgepikt en zijn schot was goed voor de openingsgoal.
Deze treffer leek het begin van een continue praatsessie van Quick Steps richting de arbitrage wat hun al de eerste kaarten opleverde.
MVV ’27 hield de rust in het team en kreeg via Dennis Louter nog een prima mogelijkheid, maar zijn schot werd onderweg onderbroken en leverde slechts een hoekschop op.
De gastheren kwamen in de 37e minuut op gelijke hoogte. Recht voor het MVV ’27-doel werd Dik Groenewegen onreglementair aangepakt, waardoor hij de Haagse aanval niet kon onderbreken. Rafael Friendwijk kon vervolgens ongehinderd uithalen (1-1). Even later landde een trap van Struan Ridderhof op de lat en daar kwam MVV ’27 dan ook heel goed weg.

De theepauze had MVV ’27 kennelijk goed gedaan, want het kreeg al snel weer een prima kans. Een goede aanval via Huib van Barneveldt eindigde bij Rick Zwaard die op doelman Jeffrey Plugge stuitte.
Het gemekker bij de thuisploeg leverde vervolgens een reprimande op voor de Haagse trainer Dick Hooning die een plek achter de afrastering mocht gaan uitzoeken.
In de 49e minuut kwam MVV ’27 voor ’n tweede maal aan de leiding. Een ren-je-rot trap vanuit de Maaslandse verdediging werd opgepikt door Lourens van Rooijen die beheerst scoorde (1-2).
Bret Rhijnsburger zette zich net na het uur achter een vrije trap die door de Haagse keeper via de lat uit de kruising werd geronseld.

De spelers van MVV ’27 moesten naarmate de tweede helft vorderde steeds meer op de ledematen letten, want er was niet alleen oog voor de bal. Door rode kaarten voor Ricardo van Gorsel (deelde een kopstoot uit aan Dik Groenewegen) en Melvin Roos (onderuit halen van Dennis Louter) werd Quick Steps teruggebracht tot een negental.
MVV ’27 snakte naar een verlossende derde treffer om het duel in het slot te gooien. Bret Rhijnsburger zette op links uitstekend door en vuurde raak (1-3).
Twee minuten later bracht Kees Willem Brouwers de spanning weer enigszins terug met zijn benutte vrije trap (2-3), maar de deksel ging definitief op de pot na de tweede treffer van Huib van Barneveldt in de 90e minuut.
De drie punten waren binnen, maar een leuke middag was het zeker niet.

De opstelling: Geert Dobbe, Dik Groenewegen, Joeri van Dongen, Jordi Lems, Bret Rhijnsburger, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Lourens van Rooijen, Huib van Barneveldt, Rick Zwaard en Dennis Louter.