Afgelopen donderdag is de leider/trainer van MO15, Gert-Jan de Lijster, geopereerd aan zijn hart. Na een dag of vijf te hebben doorgebracht in het ziekenhuis is hij nu, na een geslaagde operatie, weer thuis.

Ongeveer 2,5 jaar geleden kwam de oud-jeugdkampleider er bij toeval achter dat hij kampt met een aangeboren hartafwijking. Er was geen medicijn om dat te verhelpen en een verdere behandeling was in dat stadium niet nodig. Afgelopen zomer begon de toestand van Gert-Jans hart toch achteruit te gaan. Dit deed de artsen beslissen om zijn hart te gaan voorzien van een nieuwe hartklep. Dit was natuurlijk geen kleine ingreep en het zal daarom ook ongeveer nog een half jaar duren voordat de trainer van MO15 weer ‘de oude’ zal zijn. Voor nu geldt dat de voormalig eerste elftal speler voorlopig zes weken heel rustig aan moet doen, zodat zijn borstbeen weer aan elkaar kan groeien. De trainingen worden voorlopig overgenomen door Ron Denkers.

Gert-Jan is een bekend gezicht binnen MVV’27. Hij heeft de hele jeugdopleiding van onze club doorlopen. Dit heeft zelfs geresulteerd in meerdere jaren een basisplaats in het eerste elftal. Daarnaast was en is hij ook al heel veel jaren actief als trainer binnen onze jeugdteams. Van de F4 (samen met Jacco de Bruin) tot aan de MO15 (samen met Henk Verboon) nu. Ook was hij nog vier jaar actief als jeugdleider op onze jeugdkampen. En, ondanks zijn aangeboren hartafwijking, is hij vele jaren recordhouder geweest van de Oliebollenrace!

Voor nu zal Gert-Jan voorlopig even rust moeten houden. Eigenlijk horen wij de trainer natuurlijk te voorzien van een lekker fruitmandje, maar helaas was de groenteboer een weekje op vakantie. Daarom hebben we Gert-Jan maar voorzien van een paar lekkere pilsjes. Wij wensen hem een voorspoedig herstel en hopen hem snel weer op de club te zien!