Nadat MVV’27 JO19-1 op zaterdag 10 december de laatste competitiewedstrijd van 2016 had gespeeld, duurde het heel lang voordat men weer “voor het echie” mag spelen. Aanstaande zaterdag, 11 februari mag men namelijk voor het eerst weer voor de competitie aantreden. Wel betekende deze lange pauze dat de mannen van JO19-1 zich goed konden voorbereiden op de tweede seizoenshelft. Trainer Falco van den Eijnden kijkt terug op een goede voorbereiding richting de hervatting van de competitie.

Op maandag 9 januari begon de voorbereiding voor MVV’27 JO19-1 op de 2e seizoenshelft waarbij nog altijd wordt meegedaan om het kampioenschap. In deze voorbereiding werden er 4 oefenwedstrijden gespeeld om zich optimaal voor te bereiden. Op de eerste zaterdag werd er geoefend tegen het derde elftal van MVV ’27. Een rommelige maar leuke wedstrijd werd uiteindelijk met 4-1 gewonnen door doelpunten van Siemen Hoogendoorn, Julian Tinbergen en Michael Berrevoets (2x). Een week later was de nummer laatst van de Hoofdklasse Kethel Spaland JO19-1 de tegenstander. Ook in deze wedstrijd was duidelijk dat MVV’27 nog even wat wedstrijdminuten moest maken om er weer in te komen. Er werden veel onnodige fouten gemaakt waardoor de tegenstander 3 maal kon scoren. Toch wisten de Maaslanders deze uitwedstrijd te winnen, door goals van Michael Berrevoets (2x), Jay van Leeuwen en Quint van Stuivenberg eindigde deze wedstrijd in 4-3 voor MVV ’27.

Vervolgens was Meerburg JO19-1 de tegenstander. Ditmaal een ploeg uit een andere 1e klasse. In deze wedstrijd was al te zien dat de spelers van MVV’27 elkaar weer steeds beter konden vinden. Ondanks de vele kansen, zeker in de 2e helft, bleef de overwinning steken op 3-1. Doelpunten waren er van Miquel Exaltus, Michael Berrevoets en Julian Tinbergen. Als laatste wedstrijd in deze voorbereiding ging men op bezoek bij Den Hoorn JO19-1. Een mooie afsluiter want Den Hoorn staat 3e in de Hoofdklasse en was dus een goede graadmeter hoe men er voor zou staan een week voor de hervatting van de competitie. Over het algemeen had Den Hoorn het betere van het spel, maar door een goede strijdlust en organisatie kon MVV’27 redelijk goed overeind blijven. Ook op momenten van balbezit wisten de Maaslanders regelmatig de 16 meter van de tegenstander te vinden. 10 minuten na rust brak uiteindelijk Den Hoorn de score open. In de fase hierna had het zomaar 2-0 kunnen worden maar daarna herpakte MVV’27 zich goed. Sterker nog, men ging steeds beter voetballen en creëerde een aantal kansen. Uiteindelijk was het Rick Vijverberg die 10 minuten voor tijd met een kopbal de 1-1 maakte. Er zat zelfs nog een overwinning in binnen de slotfase maar uiteindelijk was een gelijkspel een terechte eindstand.

Een mooie afsluiter dus van een goede voorbereiding op weg naar de eerste competitiewedstrijd van 2017 die gespeeld gaat worden op het eigen sportpark tegen Quick JO19-2 om 14.30 uur.