Dat MVV ’27 uiteindelijk nog de volle winst pakte in het duel tegen het laag geklasseerde SV Houtwijk was mooi meegenomen en ook wel degelijk terecht. Op het eerste kwartier na viel er deze middag voor de toeschouwers bitter weinig te genieten op Sportpark De Commandeur. Alsof er te veel angst was om te verliezen en dat men bij voorbaat al super voorzichtig te werk wilde gaan. Gelukkig toverde Yennick Berrevoets ver in de tweede helft twee uitstekende trappen uit zijn rechtervoet, waardoor er toch wat te lachen viel in het Maaslandse kamp.

En die eerste vijftien minuten beloofde zo veel leuks. MVV ’27 zette vroeg druk en binnen deze tijdspanne hadden Roel Nooteboom met twee kopballen (net over en naast), Huib van Barneveldt (hard schot) en Lars Kloet (kopbal van de doellijn weggetrapt) de score kunnen openen.
Vervolgens zakte het overwicht van de thuisclub weg en begon het lange worstelen van beide teams in het verder sportieve duel. Weinig ideeën en veel foute passes aan beide zijden. Ook van SV Houtwijk, dat al maanden in een sportieve dip zit, kwam weinig goeds.

Geert Dobbe moest na ’n half uur wel eenmaal zijn keeperskunsten tonen toen Jordi Mulder hard uithaalde en hij deed dat met verve. De rebound van Sasha Lazzaretto ging overigens maar net naast.
Verder was het duel het kijken nauwelijks waard. Alsof dat niet genoeg was, begon het tegen de theepauze aan ook nog eens te regenen.
Soms wil een wisseling van helften nog wel eens een verbetering geven, maar helaas. De ploegen bleven tobben om er iets van te maken en het leek er op uit te draaien dat er vandaag niet gescoord zou worden, hoewel MVV ’27 toch met regelmaat voor het Haagse doel verscheen. Een vrije trap van Yennick Berrevoets ging naast en Rick Zwaard zag zijn schot gekeerd door SV Houtwijk-doelman Bas Swillens.

Toch moest deze goalie uiteindelijk in de 80e minuut zwichten. Drie minuten nadat Houssem Mastouri zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Peter den Hartog had ontvangen, moest hij buigen voor een fraai afstandsschot van Yennick Berrevoets (1-0). Precies tien minuten later zette dezelfde schutter zich achter een vrije trap op nagenoeg dezelfde positie en trof weer de roos (2-0).

Een matig duel, drie punten erbij en óók nog eens  van de 9e naar de 6e plaats stijgen op de ranglijst. Je kunt je toch mindere voetbalmiddagen voorstellen!

Opstelling: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Yennick Berrevoets, Coen Hordijk (Joeri van Dongen), Huib van Barneveldt (Jessy Zwaard), Rick Zwaard (Martijn Ham) en Dennis Louter.