Een week voordat de competitie hervat wordt, speelde MVV ’27 in een heerlijk winterzonnetje een oefenpotje bij tweedeklasser VDL. Dat dit soort wedstrijdjes tegen de buren niet altijd vriendschappelijk zijn, kwam met name in het eerste half uur van dit duel naar voren. Met enkele niet mis te verstane overtredingen van beide kanten werd vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Van Loenen de toon gezet. De arbiter liet in eerste instantie nog veel toe, maar was zo wijs het spel na verloop van tijd toch wat korter houden.

Het eerste bedrijf kon MVV ’27, ondanks het lichte overwicht van de thuisploeg, bijna zonder schade doorkomen. Een kopbal van Kees Ketting na ’n half uur werd door Geert Dobbe nog buiten de paal getikt worden, maar in de 41e minuut moest hij toch buigen. De geheel vrijstaande Jeroen van de Swaluw mocht met links uithalen en zag de bal binnen gaan (1-0).

Waar VDL weer net zo fel de kleedkamer uit kwam, leek deze bij de nodige spelers van MVV ’27 achter gebleven te zijn. Duels werden nauwelijks of onvoldoende aangegaan en zo maakte men het de ploeg van de vertrekkende Arwin Verburgh wel erg gemakkelijk.
Binnen het uur werd de stand opgevoerd naar 3-0 en daarmee was het laatste beetje ‘spanning’ er wel van af. Eerst was het Nick Buuron die afrondde na een voorzet van Kees Ketting en vervolgens verraste Melvin Louwen met een fraaie lob de aan de grond genagelde Geert Dobbe.
MVV ’27 deed zeker wat terug, maar de pogingen van Leon van Kersbergen (schot gekeerd door de keeper), Yennick Berrevoets (kopbal voorlangs) en Joey van Oosten (hard schot) passeerde niet de Maassluise doellijn.

Komende zaterdag gaat het dus weer om het echie en komt SV Schipluiden op bezoek in Maasland. Dan zal er dus aanzienlijk meer durf en inzet getoond moeten worden om tot een goed resultaat te komen.

MVV ’27 startte met deze basiself: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Brett Rhijnsburger, Lars Kloet, Huib van Barneveldt, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Dennis Louter. In het verloop van het duel kregen ook Dik Groenewegen, Yennick Berrevoets, Joey van Oosten, Leon van Kersbergen en Jessy Zwaard hun speelminuten toebedeeld.