Tot onze grote ontsteltenis bereikte ons het bericht van het overlijden van Jan van Loenen. Ondanks dat Jan niet de jongste meer was, kwam zijn dood toch zeer onverwacht. Niemand stond er immers een kleine twee weken geleden al bij stil dat Jan zó kort na het volbrengen van de jaarlijkse Oliebollenrace ons al zou moeten verlaten.

Jan hardlopend in jongere jaren

Jan heeft een heel lange geschiedenis bij onze club achter de rug. Met name zijn scheidsrechterscarrière springt daarbij in het oog. Tot op hoge leeftijd was hij nog actief als arbiter, met als adagium: streng doch rechtvaardig. In onze Seizoensgids 2015-2016 liet Jan ons nog zien hoeveel hij van het spelletje hield. Daarin zei hij onder meer: ‘Het spelletje is toch zo mooi, die binding is leeftijdsloos.’ Het artikel uit deze Seizoengids is hier terug te lezen.

Jan was iemand die na het overlijden van zijn vrouw Nel, enkele jaren geleden, niet bij de pakken neer ging zitten. Hij was en bleef een zeer sociaal, aimabel en sportief persoon en genoot van al zijn contacten binnen diverse lokale organisaties. Het is dus zeker niet alleen MVV ’27 dat in Jan een trouwe bondgenoot verliest.

Wij wensen zijn kinderen, kleinkinderen, overige familieleden, vrienden en bekenden heel veel sterkte om dit zo plotselinge verlies te kunnen verwerken.

Bekijk hier de rouwkaart.