Het is MVV ’27 niet gelukt om zich bij de laatste acht ploegen van de districtsbeker te voegen. In een gelijkwaardig duel tegen de zondagvierdeklasser SVV maakten de gasten er net één te veel om strafschoppen af te dwingen. Al met al geen drama dat het er nu op zit voor de Maaslanders, maar de mogelijkheden om door te bekeren waren er zeker.

Het duel werd pas om 17.00 uur gestart, omdat men dus een op zondag spelende opponent trof. Voor de gelegenheid werd uitgeweken naar het vijfde veld.
Al snel in het duel lieten de Schiedammers zien dat de vierde klasse niet echt hun niveau is. Met technisch vaardige spelers die ook nog eens een flinke strijd toonde had MVV ’27 een meer dan goede tegenstander getroffen. Met alle gewonnen wedstrijden in zowel de competitie als de beker beleeft men tot op heden een topseizoen.
SVV bleek uitermate gevaarlijk in de omschakeling, waarbij de voorwaartsen zo rap mogelijk werden gezocht. MVV ’27 daarentegen opereerde vanuit een prima spelend middenveld dat wat rustiger de mogelijkheden zocht om het doel van de tegenstander te zoeken.

Beide ploegen speelden vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Stanley van Lith vol op de aanval en het was dan ook best verrassend dat de eerste kans zich pas voordeed na zo’n twintig minuten. Jorden Scherpenzeel werd over rechts de diepte ingestuurd. Zijn schot passeerde weliswaar doelman Geert Dobbe, maar ook de paal.

Het laatste kwartier was het genieten geblazen. Met snelle uitvallen over en weer werd het vijandelijke doel gezocht en ook bijna gevonden. Een kogel van grote afstand van Sem Maaswinkel ging nog recht af op SVV-doelman Eyup Serhan Tenekecioglu, maar bij een volgende poging moest de goalie echt zijn klasse tonen. Dennis Louter zocht de achterlijn en gaf voor richting randje zestien, waar Yennick Berrevoets de openingstreffer leek te maken. De Schiedamse doelman redde echter op zeer fraaie wijze.
Aan de andere kant kon ook de sinds eind september weer eens in de basis gestarte Geert Dobbe zijn talenten tonen bij een doorbraak van Dennis Thienpondt. Met zijn rechtervoet voorkwam hij de voorsprong van de Schiedammers.

Direct na de hervatting kreeg Leon van Kersbergen een aantal kansen, waarbij de eerste ook direct de beste was. Zijn schot werd net onder de lat weggetikt door Eyup Serhan Tenekecioglu.
MVV ’27 was weliswaar veel op de helft van SVV te vinden, maar moest continu behoedzaam blijven voor de snelle omschakeling of spelhervatting van de tegenstander en dat gebeurde niet altijd. Terwijl MVV ’27 in de 68e minuut na een eigen overtreding nog stond na te denken vuurde Kees Wolters de vrije trap richting Wesley Schouten die de bal fraai over Geert Dobbe lobde (0-1).
Scheidsrechter Van Lith moest voortdurend alert blijven, want de onderlinge duels waren fel en soms ook beangstigend om te aanschouwen. Zo mocht de getergde Jordan Scherpenzeel niet klagen dat hij slecht geel ontving na het van achteren neerschoffelen van Sem Maaswinkel.

Bij SVV kregen ook Kees Wolters en Yoran van Zon een kaart voorgehouden, terwijl aan Maaslandse kant zowel Leon van Kersbergen als Lars Kloet en Jordi Lems deze ontving.
In de 75e minuut bracht Dennis Thienpondt de stand op 0-2 na weer zo’n snelle uitval en leek de wedstrijd beslist. Toch bleef MVV ’27 zoeken naar een treffer en zag invaller Martijn Ham even later nog kans een voorzet af te leveren die door de inglijdende Huib van Barneveldt op een haar na gemist werd. In de laatste minuut zag de genoemde Martijn Ham wel kans op fraaie wijze een vrije trap van Yennick Berrevoets binnen te koppen (1-2).

Verder kwam MVV ’27 niet meer. Jammer, maar nu kan men zich volledig richten op doldwaze competitie waar nog genoeg uitdagingen liggen om te seizoen op een bevredigende wijze af te ronden.

Opstelling: Geert Dobbe, Sem Maaswinkel (Rick Zwaard), Lars Kloet, Jordi Lems, Brett Rhijnsburger, Yennick Berrevoets, Leon van Kersbergen, Coen Hordijk (Martijn Ham), Lourens van Rooijen, Huib van Barneveldt en Dennis Louter.