Door een 2-0 thuisoverwinning op Velo en de nederlaag van koploper VCS staat MVV’27 JO19-1, na 3 wedstrijden deze plaats te hebben afgestaan, weer bovenaan de ranglijst van de competitie. Ook behoudt de ploeg van trainer Falco van den Eijnden thuis op sportpark de Commandeur de ongeslagen status met 18 punten uit 6 wedstrijden.

Vandaag begon de 2e helft van de competitie. Velo was de eerste tegenstander deze competitie en in de uitwedstrijd werd er, ietwat geflatteerd, met 1-5 gewonnen. Onderschatting was dus het gevaar voor de ploeg uit Maasland. MVV ’27 begon echter uitstekend en had na 5 minuten al een 1-0 voorsprong te pakken. Michael Berrevoets werd na een goede actie neergehaald in het strafschopgebied waarna Max de Vetten de verkregen strafschop vakkundig binnen schoot. Niet veel later kreeg de thuisploeg nog twee goede kansen om snel de score te verdubbelen maar dat lukte net niet. Hierdoor ging Velo er weer een beetje in geloven en kwam het steeds vaker op de helft van MVV’27. Na ruim een half uur spelen was er toch de 2-0 voorsprong. Op aangeven van Michael Berrevoets, die een mooie steekpass afleverde, kon Siemen Hogendoorn alleen op de Wateringse doelman af en die faalde niet. Toch was het voor rust nog af en toe billen knijpen omdat Velo soms gevaarlijk voor het doel van goalie Jari Boon verscheen, die overigens wel zijn doel schoon hield.

Na rust werd het duel er niet beter op. Veel balverlies bij beide ploegen, veel overtredingen en irritaties zorgden ervoor dat er niet meer aan voetballen werd gedacht. Omdat de organisatie bij de thuisploeg goed in orde was konden de bezoekers nauwelijks kansen creëren en waren de grootste mogelijkheden nog voor MVV’27. De Maaslanders vergaten echter het duel op slot te gooien waardoor Velo het laatste kwartier nog alles of niets kon gaan spelen. Tot een doelpunt kwam het overigens niet waardoor de 2-0 ruststand ook de eindstand werd. Omdat VCS JO19-1 verloor van Excelsior Maassluis JO19-2 klimt MVV’27 dus weer een plaatsje en kan het volgende week in de laatste wedstrijd tegen Excelsior’20 als koploper de winterstop ingaan.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Quint van Stuivenberg, Julian Tinbergen, Michael Berrevoets, Jan de Baat, Max de Vetten (uit 65e min), Siemen Hogendoorn (uit 76e min)
Wisselspelers: Rick Vijverberg (in 65e min), Michael van Vliet (in 76e min) Jay van Leeuwen en Wesley Houthuysen