GDA ligt MVV totaal niet. Afgelopen seizoen werd er voor het eerst in de historie tegen de club uit Loosduinen gespeeld en tot op heden niet bepaald met een prettig gevoel. Ook deze wedstrijd was er weer zo een waar je niet met veel plezier op terug zal kijken.

Het laag geklasseerde GDA had niets te verliezen en liet met een flinke fysieke en een goede instelling zien dat je ver kunt komen.  MVV ’27 daarentegen speelt normaliter fris en fruitig tegen ploegen die er ook een wedstrijd van willen maken en wanneer het vooral niet op het fysieke aankomt. Echter vandaag kon MVV ’27 er bitter weinig tegenover stellen en raakte meer en meer gefrustreerd door het eigen onvermogen.

Alle goede plannen van de trainersstaf van MVV ’27 konden na zes minuten al overboord. Uit een scherpe voorzet kon GDA-spits Michael Nolet recht voor het doel het net vinden (1-0) en de thuisploeg had zijn zin.
Met een grote inzet bleef men aanzienblijk feller dan MVV ’27. De Maaslanders werden flink op de huid gezeten en nam dat de Loosduiners maar eens kwalijk als je in die onderste regionen verkeerd. De bezoekers konden er nauwelijks een antwoord op vinden.
Niet dat MVV ’27 niet voor het doel van GDA te vinden was, maar kansen werden nauwelijks gecreëerd. De eerste mogelijkheid ontstond in de 14e minuut toen een afgeslagen bal door Yennick Berrevoets terug in de zestien werd gebracht. De door de mee opgekomen Roel Nooteboom in de problemen gebrachte Wesley van Maren beroerde de bal met de hand en scheidsrechter Frank van den Berg wees direct naar de stip. Met een streep scoorde Jessy Zwaard zijn vijfde treffer van het seizoen (1-1).

De vreugde was maar van betrekkelijk korte duur. Nadat eerst Twan Lansbergen van dichtbij eerst nog goed redding had gebracht op een poging van Marcel Pronk, was hij in de 21e minuut kansloos bij een frommeldoelpunt van diezelfde speler (2-1).
Daarna volhardde GDA hun favoriete spelletje: laat MVV ’27 vooral niet te gemakkelijk de bal rondspelen en al helemaal niet opbouwen naar voren. De Maaslanders gingen er ook steeds slordiger door spelen.

De bedoelingen van trainer Peter Broekman in de rust kwamen ongetwijfeld over, maar werden niet vertaald in een betere voorstelling. Kortom, aan het wedstrijdbeeld veranderde weinig.
Met het getoonde spel hoop je uiteindelijk nog één punt weg te slepen. Invaller Rick Zwaard was met nog ’n klein kwartier nog wel dicht bij die treffer, maar zijn bal kwam niet verder dan de paal. Aan de andere kant moest Coen Hordijk een tegendraads gekopte bal van Michael Nolet van de doellijn wegkoppen toen Twan Lansbergen al gepasseerd was.

Na ruim 90 minuten vond de arbiter het welletjes, had GDA haar broodnodige punten en liet MVV ’27 met een enorme kater achter. De laatste weken kwam men zo lekker aan voetballen toe, maar vandaag was daar dus geen sprake van.

Opstelling: Twan Lansbergen, Dik Groenewegen (Joey van Oosten), Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Leon van Kersbergen, Yennick Berrevoets (Huib van Barneveldt), Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard (Rick Zwaard) en Dennis Louter.

stand-1