Vandaag was Schipluiden de laatste tegenstander waar MVV’27 het dit seizoen nog niet tegen had opgenomen. Om de eerste helft van de competitie goed af te sluiten moest er gewonnen worden van en bij de hekkensluiter. Dit lukte uiteindelijk vrij eenvoudig en zo staat MVV ’27 halverwege de competitie op een tweede plaats.
MVV’27 begon de wedstrijd goed. Er was veel beweging en daardoor kon men vaak denken aan aanvallen. In de eerste twintig minuten had MVV ’27 ook zomaar kunnen scoren. De ultieme mogelijkheid was er in de 19e minuut voor Michael Berrevoets die mocht aanleggen vanaf 11 meter nadat hij zelf was neer gehaald na een goede actie. Echter, de keeper kon de bal stoppen en dus bleef de stand nog 0-0. Vervolgens werd Schipluiden wat brutaler en hadden de Maaslanders het iets moeilijker. Echt gevaarlijk werd de thuisploeg overigens niet. Aan het einde van de eerste helft kreeg MVV’27 weer wat meer grip op de wedstrijd en had het met Max de Vetten opnieuw een grote kans om te scoren. Ook nu stond de doelman van Schipluiden in de weg waardoor de ruststand van 0-0 was bereikt.

Na rust schoot MVV’27 uit de startblokken. In de eerste minuut was het Michael Berrevoets die op aangeven van Siemen Hogendoorn de score opende. Vier minuten later was het Max de Vetten die de score verdubbelde na opnieuw een voorzet van Siemen Hogendoorn. Na deze twee goals leek de wedstrijd beslist. Schipluiden kon niet echt en MVV’27 speelde de wedstrijd rustig uit. Zeker nadat een middenvelder van de thuisploeg kon vertrekken na een 2e gele kaart werd het veldoverwicht enorm. Het was wachten op meer doelpunten van de bezoekers maar het vizier stond vaak niet op scherp. Toch viel er nog een doelpunt. Michael Berrevoets kon een vrije trap vanaf ongeveer 17 meter hard onder de muur door schieten waardoor de keeper kansloos was. Een grote afstraffing kwam er niet en dus was daar een simpele 0-3 zege voor MVV’27.

MVV’27 JO19-1 zit nu precies op de helft van de competitie. Met 9 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag staat men op een 2e plaats. 3 punten achter op koploper VCS en 4 punten voor op nummer 3 Excelsior Maassluis. (die volgende week tegen elkaar spelen).

MVV’27 JO19-1 neemt het volgende week in een thuiswedstrijd op tegen Velo JO19-2. De aftrap zal plaatsvinden om 15.00 uur op Sportpark de Commandeur.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn (uit 83e min), Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Rick Vijverberg, Jan de Baat, Michael Berrevoets, Jay van Leeuwen, Max de Vetten (uit 70e min), Siemen Hogendoorn (uit 82e min)
Wisselspelers: Quint van Stuivenberg (in 70e min), Michael van Vliet (in 82e min), Wesley Houthuysen (in 83e min), Emiel Mooij