Met alweer de vijfde bekerwinst op rij lijkt MVV ’27 hard op weg de prachtige reeks van afgelopen seizoen te evenaren. Nu werd het Zoetermeerse DWO met een flinke nederlaag huiswaarts gestuurd. Door onder andere de afwezige Roel Nooteboom (vakantie), Coen Hordijk (weekendje weg) en de geschorste Rick Zwaard werd een opvallende opstelling uit de hoge hoed van trainer Peter Broekman getoverd. Zo mocht Tom van der Broek in het doel starten, stond Sem Maaswinkel ineens rechtsback, Joey van Oosten in het centrum van de defensie en met de van een blessure teruggekeerde Yennick Berrevoets net voor die achterste lijn. Deze basis stond prima, want het elftal speelde verrassend fris, met veel inzet en prachtige acties in met name de voorste linie. Spits Jessy Zwaard beleefde de dag van zijn leven met drie fraaie treffers.

De partijen waren zeker in de beginfase aan elkaar gewaagd, maar MVV ’27 mocht Tom van der Broek al snel dankbaar zijn. Bij een steekpass mocht Delano Plomp alleen op de Maaslandse doelman afgaan. Die maakte zich breed en de DWO-aanvaller wist vervolgens het doel niet te vinden.
Even later werd aan de andere kant Lourens van Rooijen diep gestuurd, maar zijn niet goed uitgevoerde lob eindigde in de handen van de uitgelopen Milan Klein. De volgende actie van de rechtsbuiten van MVV ’27 had meer succes. Zijn hoekschop in de 27e minuut werd door de mee opgekomen uitblinker Dik Groenewegen hard tegen de touwen gekopt (1-0).

mvv27-1-dwo-1_19-november-2016_075

Na deze treffer kreeg MVV ’27 het op zijn heupen. Lourens van Rooijen Jordy Lems en Huib van Barneveldt hadden zomaar de score verder op kunnen doen lopen, maar het scorebord zou nog niet wijzigen.
DWO kwam eigenlijk alleen tot kansen als de thuisploeg even niet alert was. Zo verspeelde Joey van Oosten de bal en kon Delano Plomp voor een tweede maal doorbreken. Weer was Tom van der Broek de dwarsligger voor Zoetermeers succes.
Drie minuten voor het rustsignaal van de prima fluitende Aad Hilgersom werd Lourens van Rooijen in de zestien door Jacco van Dam tegen het gras gewerkt. Jessy Zwaard vuurde onberispelijk raak (2-0). De spits van MVV ’27 had binnen enkele minuten nog eens kunnen worden bejubeld, maar zijn kopbal vloog net over de lat.

Meteen na de hervatting had Leon van Kersbergen het duel op slot kunnen gooien toen hij over rechts doorbrak, maar zijn schot miste op ’n halve meter na de juiste richting. Nu volgde er een periode waarin MVV ’27 het te licht opnam en de discipline even liet schieten. DWO mocht doen wat het wilde, maar alleen Jeroen Farber kwam met een schot, net over de lat, in de buurt van het Maaslandse doel.
In de 56e minuut kwam het team van trainer Arie van der Padt met tien man te staan. Jacco van Dam hield Lourens van Rooijen stevig vast en incasseerde daarmee zijn tweede gele kaart. Het maakte het er voor MVV ’27 nog niet makkelijker op en men moest dan ook alsnog even flink wakker geschud worden om bij de les te blijven.
Toen dat eindelijk zo ver was, kwamen het goede spel en dito kansen uit het eerste bedrijf weer terug. Een strakke voorzet van Jordi Lems werd in de 66e minuut knap en hard binnen gekopt door Jessy Zwaard (3-0).
Diezelfde Jordi Lems moest enkele minuten later op de doellijn redding brengen bij een lob van Wouter van Ginkel.

mvv27-1-dwo-1_19-november-2016_037

De frustraties bij de bezoekers groeide met de tijd en uitte zich zowel in verbaal als fysieke geweld. Met nog iets meer dan een kwartier te spelen werd aanvoerder Lars Kloet daarvan het slachtoffer. Bij een forse tackle van Lester van der Werff werd de Maaslandse verdediger hard op knie en scheenbeen geraakt. Arbiter Hilgersom gaf naderhand toe het vanuit zijn positie niet goed te hebben kunnen beoordelen. Een en ander hield wel in dat de zwaar aangeslagen Lars Kloet zich moest laten vervangen door Ariën Oprel en de dader er uiteindelijk zonder kaart heel genadig van af kwam.
MVV ’27 moest nu proberen de resterende tijd zonder verdere kleerscheuren door te komen. Huib van Barneveldt werd daarentegen in de 81e minuut door zijn tegenstander Bobby den Outer onderuit geschoffeld en Jessy Zwaard mocht voor de tweede maal plaats nemen achter kalktrap. Nog weer iets harder dan zijn eerste pingel werd ook deze feilloos binnen geschoten (4-0).

Ook de ingevallen Dennis Louter had tegen het einde van de wedstrijd een treffer kunnen vieren, maar zijn fraaie vrije trap draaide op de tweede paal, waarna Leon van Kersbergen de rebound over het doel zag gaan.

Opstelling: Tom van der Broek, Sem Maaswinkel, Lars Kloet (Ariën Oprel), Joey van Oosten, Dik Groenewegen, Leon van Kersbergen, Yennick Berrevoets (Brett Rhijnsburger), Jordi Lems, Lourens van Rooijen (Dennis Louter), Jessy Zwaard en Huib van Barneveldt.