Na de eerste nederlaag van het seizoen vorige week tegen, toen nog, medekoploper VCS heeft MVV’27 JO19-1 zich herpakt tegen middenmoter HVC’10.

Op Sportpark de Commandeur blijven de Maaslanders het nog steeds goed doen met 15 punten uit 5 wedstrijden.

In de eerste helft viel er weinig te beleven. Beide ploegen deden het rustig aan en daardoor dus ook weinig kansen. MVV’27 maakte de meeste aanspraak op een doelpunt maar ook hier ontbrak het aan scherpte en beleving waardoor men nooit “echt” gevaarlijk kon worden. Toch kon er voor rust  één keer worden gejuicht. In een omschakelmoment tien minuten voor rust wist de thuisploeg toe te slaan. Eerst was het Jan de Baat die de bal goed door tikte op Michael Berrevoets, die vervolgens met een snelle actie richting doel ging en tegen de keeper schoot. De afvallende bal was vervolgens voor Siemen Hogendoorn die de bal kon binnen schieten. Een 1-0 ruststand was hierdoor een feit.

Na rust was er iets meer opwinding maar nog steeds was het niet de meest goede en spectaculaire wedstrijd van het seizoen. HVC’10 probeerde het wel maar kwam niet door de goede organisatie van MVV’27 heen. De thuisploeg leek het ook wel goed te vinden en maakte, naast de grote kans van Michael Berrevoets 5 minuten na rust (1 op 1 met de keeper), ook geen aanspraak meer op een treffer.  Toch werd er nog twee keer gescoord in deze wedstrijd. Drie minuten voor tijd was het Quint van Stuivenberg die scoorde. Een schot van Michael van Vliet ging via de rug van Quint en belandde vervolgens in het doel. De wedstrijd leek na deze 2-0 beslist maar in de blessuretijd deden de bezoekers nog wat terug. Een te korte terugspeelbal werd goed ingeschat door een van de spelers van HVC’10 die vervolgens de keeper omspeelde en de bal in het lege doel wist te schuiven. Meer dan een eretreffer was dit niet, want MVV’27 kwam niet meer in de problemen waardoor de drie punten weer binnen waren. Volgende week gaat MVV’27 op bezoek bij buurman Schipluiden.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Michael van Vliet, Quint van Stuivenberg, Michael Berrevoets, Siemen Hogendoorn (uit 59e min), Jan de Baat, Max de Vetten (uit 81e min)

Wisselspelers: Rick Vijverberg (in 59e min), Julian Tinbergen (in 81e min), Jay van Leeuwen en Wesley Houthuijsen