De frustraties waren bij MVV ’27 tijdens en na het duel bij SEV zeer groot. Diverse situaties en het daarbij al dan niet fluiten door leidsman Moussaoui leidde tot behoorlijke ergernissen. De spelers en begeleiding hadden daar misschien wel een punt, maar tegelijkertijd vergat men iets te gemakkelijk dat men zelf ook niet al te best op dreef was. Het was dan ook wel erg gemakkelijk massaal naar één man te wijzen, maar zo werkt dat niet. Al te slim werd er aan Maaslandse kant zeker niet gespeeld, dus naast kritiek leveren, zou wat meer zelfkritiek ook geen kwaad kunnen. De gehele wedstrijd speelde MVV ’27 met een behoorlijk overwicht, maar wist dat nauwelijks uit te buiten. Tweemaal moest een achterstand weggewerkt worden en met die tweede gelijkmaker in blessuretijd mocht men zelfs nog erg blij zijn.

De Maaslanders kwamen al in de 3e minuut ten onrechte op achterstand. Bij een hoge bal kreeg de inkomende Roel Nooteboom een flinke, voor nagenoeg iedereen goed zichtbare zet van Tonny Donnars in de rug. De spits van SEV mocht tot zijn eigen verbazing doorgaan, gaf de bal vanaf links voor waar Randy de Witt via een verdediger de 1-0 aantekende. MVV ’27 kon protesteren wat het wilde, maar de scheidsrechter gaf aan het euvel niet gezien te hebben.De mannen van Peter Broekman pakte vervolgens het initiatief en drukte de thuisclub terug op eigen helft. SEV stelde daar een eenvoudig strijdplan tegenover en zocht zo snel mogelijk de slimme en fysiek sterke Tonny Donnars en de uitermate behendige Randy de Witt.

Hoewel MVV ’27 dus veel voor het doel van de gastheren te vinden was, waren de mogelijkheden zeker niet al te groot. De kopbal van Roel Nooteboom en tweemaal ’n schot van Joey van Oosten miste het doel ruim. Een vrije trap van laatstgenoemde was meer succesvol. In de 20e minuut bracht hij het leer in de zestien, waar deze nog koppend kon worden weggewerkt. Op het randje van de zestien stond Jessy Zwaard klaar om de rebound hard in de linkerhoek te knallen (1-1).De strijdwijze van beide partijen bleef onveranderd tot de rust, waarbij er logischerwijs gerekend werd op een treffer in het Maaslandse kamp. Zoals eerder aangegeven was het gebrek aan slimheid en daarbij ook het feit dat sommige spelers hun gebruikelijk niveau momenteel niet halen een flink obstakel.

De tweede helft bood echter nog genoeg mogelijkheden om hier een goed resultaat weg te halen. Binnen vijf minuten waren die kansen er al, maar een schot van Dennis Louter ging naast en een kopbal van Jessy Zwaard belandde in de handen van Andy van der Meulen. Met een uur op de klok ‘mikte’ SEV-verdediger Roland Groeneweg van dichtbij een voorzet op de hand van Dik Groenewegen die zijn gezicht beschermde. Ondanks de protesten ging de bal op de Maaslandse stip, waarna Tonny Donnars hard door het midden zijn ploeg weer op voorsprong bracht (2-1).

De boosheid en teleurstelling was van de gezichten af te lezen en zie dan maar eens op zoek te gaan naar een treffer. Daarbij maakte MVV ’27 het zichzelf ook niet al te gemakkelijk. Te veel voorzetten werden zo scherp naar het doelgebied van SEV gestuurd dat goalie Andy van der Meulen er een makkie aan had. Met name de naar voren gedirigeerde Roel Nooteboom kon er helemaal niets mee. Alsof het duel nog niet emotioneel genoeg was, sloeg de vlam helemaal in de pan toen Randy de Witt in een achtervolging buiten bereik van de bal Lars Kloet onderuit schoffelde. Dat de dader slechts geel voor deze actie ontving, was reden voor veel mensen om zich met de situatie te bemoeien. De tijd begon te dringen en de reservetijd brak zelfs aan. Met een laatste aanval werd aan de linkerzijde Lourens van Rooijen gevonden die enkele meters verderop een schot losliet dat in de verre hoek eindigde (2-2). Toch nog een beetje opluchting dat er in ieder geval nog één punt werd binnen gesleept, maar er bleven er eigenlijk twee te veel achter in Leidschendam.

Opstelling: Twan Lansbergen, Dik Groenewegen (Huib van Barneveldt), Roel Nootenboom, Lars Kloet, Jordy Lems, Joey van Oosten (Sem Maaswinkel), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk (Rick Zwaard), Lourens van Rooijen, Jessy Zwaard en Dennis Louter.

stand-1