Nadat vorige week de 1e periode, op doelsaldo, werd gewonnen, wachtte vandaag de kraker tegen medekoploper VCS JO19-1. Beide ploegen hadden eenmaal gelijkgespeeld en alle overige wedstrijden gewonnen. Op het oude complex in Den Haag namen beide ploegen het dus tegen elkaar op in een rechtstreeks duel om de koppositie in de competitie.

Al snel in de wedstrijd bleek wat de bedoeling was van VCS. Snel druk zetten en soms met hard en intimiderend spel het de Maaslanders moeilijk maken. In de eerste helft lukte dit goed. MVV’27 had moeite met de fysieke weerstand van de tegenstander en kwam daardoor met de rug op de eigen zestien te staan. Echt veel en grote kansen kreeg de thuisploeg niet, maar de bezoekers kwamen nauwelijks aan aanvallen toe. Na ruim een half uur spelen sloeg VCS toe. Dankzij een goed ingestuurde hoekschop kon men het doel vinden en dus een 1-0 voorsprong nemen. Na deze treffer leek het besef bij MVV’27 te komen dat er een schepje boven op moest. Het kwam wat vaker van de eigen helft af en werd zo af en toe gevaarlijk.

Na de rust trok MVV’27 deze lijn door en ging het beter spelen. Nu was het spelbeeld andersom. De bezoekers hielden de druk op VCS en kwamen steeds vaker dichtbij het doel van de thuisploeg. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Omdat MVV’27 wat ruimte ging weggeven, en door matig ingrijpen achterin, kon VCS uit de counter de 2-0 aantekenen. De wedstrijd leek hiermee beslist maar nog geen drie minuten later bracht Max de Vetten met een prachtige vrije trap de spanning terug in de wedstrijd. Beide ploegen deden er alles aan om een goed resultaat te halen. VCS door middel van tijd te rekken e.d. en MVV’27 door alles of niets te spelen met vier spitsen. Een gelijkmaker hing in de lucht en had op basis van de 2e helft ook verdiend geweest alleen het geluk ontbrak voor de bezoekers. Door deze nederlaag tegen de directe concurrent zakt MVV’27 nu een plaatsje nadat men vanaf de eerste speeldag bovenaan had gestaan. Volgende week wacht de thuiswedstrijd om tegen middenmoter HVC’10 JO19-1 (aanvang 14:30)

Opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Jaco Buijnink, Luuk Halve, Michael van Vliet, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg (uit 45e min), Siemen Hogendoorn, Max de Vetten, Jan de Baat

Wisselspelers: Quint van Stuivenberg (in 45e min), Wesley Houthuysen, Jay van Leeuwen, Emiel Mooij