Na het binnenhalen van de eerste periode ’n week eerder was er misschien vooraf de gedachte dat Die Haghe wat minder voor de dag zou komen, de teugels enigszins zou laten vieren en dat MVV ’27 daar profijt van zou kunnen trekken. Maar niets was minder waar, de Hagenaars speelden volgens eigen zeggen de wedstrijd van hun leven en trokken de winst zeer terecht naar zich toe. Met een ijzersterke verdediging en een uitermate succesvolle omschakeling werden de gastheren zwaar ontmoedigd.

Het eerste kwartier van de wedstrijd zette MVV ’27 vroeg druk en klopte aan de deur van Die Haghe. Lourens van Rooijen ontving de bal van Rick Zwaard, maar treuzelde net iets te lang met uithalen, zodat een hoekschop het meest haalbare was.
Vervolgens trad de periode aan dat MVV ’27 volledig overrompeld werd door een serie uitbraken van Die Haghe waar de verdediging nauwelijks vat op kreeg. Sander de Jong mocht zich tweemaal door zijn teamgenoten laten bejubelen, want in zowel de 17e als de 25e minuut haalde hij doeltreffend uit. Daar tussendoor kopte Yannick Nyanor de bal ook nog eens achterwaarts en daarbij net voorlangs uit een corner van Nick van der Reijden.

MVV ’27 moest duidelijk het antwoord schuldig blijven. Tot de Haagse zestien mocht MVV ’27 opbouwen, maar daar voorbij werd het zeer lastig. De Hagenaars hadden pas vier treffers hoeven incasseren in acht duels en lieten dan ook zien dat men hun mannetje stond. Men zat fel op de bal zonder daarbij over de schreef te gaan. Alleen Leon van Kersbergen kwam nog enigszins in de buurt van de Haagse doelman, maar zijn kopbal ging via een tegenstander over het doel.

In de rust had trainer Peter Broekman zijn mannen aangegeven meer concentratie en precisie te eisen om een snelle 1-2 te bewerkstelligen, maar zijn team kreeg al snel de deksel op de neus. Weer zo splijtende pass, nu van Nick van der Reijden bereikte Peter de Kleer die de verre hoek achter Twan Lansbergen vond (0-3).
Met verse wissels, Ariën Oprel en Eric van Geest voor Sem Maaswinkel en Rick Zwaard trachtte de thuisploeg nog iets te forceren. Eric van Geest zag zijn lage en harde vrije trap met moeite gekeerd door doelman Dion van Splunteren, maar er was geen Maaslander in de buurt om de losgelaten bal binnen te schieten. MVV ’27 bleef strijden voor wat het waard was, maar dat was helaas deze middag niet toereikend.
Aan de andere kant was er nog wel een treffer aan te tekenen. Bij de hoekschop in de 86e minuut van Mitchell de Bas was het Alex van Heemskerk die van dichtbij doel trof (0-4).

Een grote nederlaag, weliswaar tegen verreweg de beste tegenstander tot op heden. Wat dat betreft was het voor de Maaslanders een kwestie van even slikken en er volgende week er weer met goede moed tegenaan. MVV ’27 heeft, en dat is al bewezen, genoeg kwaliteit in huis in goed mee te draaien in het linker rijtje. Laat komende zaterdag SEV in Leidschendam dan maar het slachtoffer van Maaslands dadendrang en herstel worden.

De opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen, Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Sem Maaswinkel (Ariën Oprel), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk (Harm Voogt), Lourens van Rooijen, Rick Zwaard (Eric van Geest) en Dennis Louter.