Zoals de stand op de ranglijst eigenlijk al aangaf, werd dit een wedstrijd tussen twee nagenoeg gelijkwaardige teams.  De doelpunten werden netjes verdeeld en daar mochten de gastheren uiteindelijk het meest tevreden mee zijn. Hoewel de thuisploeg over de gehele wedstrijd het meeste balbezit hadden, waren met name in de tweede helft de beste kansen voor Naaldwijk.

MVV ’27 startte met de ‘n week eerder indruk makende debutant Dennis Louter in de basis. In de 16e minuut, tot die tijd was er nog niet veel gebeurt, kon hij het vertrouwen van trainer Peter Broekman al belonen met een treffer. Rick Zwaard ving in de zestien een voorzet op en kaatste met de linksbuiten die vervolgens de linkerhoek zocht en vond (1-0).
Weer zes minuten later werd de stand verdubbeld. Jordy Lems gaf voor en bij de tweede paal won Lourens van Rooijen het kopduel van zijn tegenstander en knikte binnen (2-0).

Een prachtige start waarbij verwacht werd dat MVV ’27 door zou drukken. Naaldwijk had op dat moment nog niet heel veel laten zien, maar kwam desondanks al weer snel in de wedstrijd. Salaheddine el Malah gaf de bal op het juiste moment mee aan Sebastiaan van den Berg die met zijn schot doelman Twan Lansbergen passeerde (2-1).
MVV ’27 leek het initiatief helemaal kwijt te raken, want de bezoekers waren niet meer weg te slaan voor het doel van de Maaslanders. Roald Houterman kopte uit een vrije trap net over de lat en Tim Kardol zag zijn poging voorlangs gaan.
Bij een van de laatste Naaldwijkse pogingen in het eerste bedrijf kon Twan Lansbergen nog redding brengen bij een poging van Jacco Wevers, maar net voor de pauze lukte hem dat niet. Sebastiaan van den Berg liet vanaf de linkerzijde een schot los dat de Maaslandse goalie niet goed verwerkte, waarna de meegelopen Rashidi Gilkes eenvoudig kon afronden (2-2). De Maaslandse defensie stond daarbij niet goed in positie.

Na het enerverende schouwspel van de eerste 45 minuten volgde een duidelijk mindere voortzetting. MVV ’27 had mede door de vele ruimte op het middenveld weliswaar alle tijd om een opening te vinden, maar rond en in de zestien was het zo vol met withemden dat er geen doorkomen aan was.
Zowel Leon van Kersbergen als Rick Zwaard zochten nogmaals het doel, maar zagen hun pogingen niet binnen gaan. Zo bleef MVV ’27 tobben, terwijl Naaldwijk bijna met succes de counter zocht. Rond de 83e minuut mochten de gastheren dan ook niet klagen dat de pogingen van zowel Michiel van den Berg (hard en net naast) en Rashidi Gilkis (net over uit een halve omhaal) geen doel troffen.

De prima leidende arbiter René Geerlings uit Wijngaarden maakte na ruim negentig minuten een einde aan het niet altijd boeiende, maar wel spannende treffen.

Opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Sem Maaswinkel (Merijn Bouwhuis), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen (Roberto van der Pol), Rick Zwaard en Dennis Louter (Jessy Zwaard)