IJVV de Zwervers ligt MVV ’27 buitengewoon goed. In de tot nu toe gespeelde onderlinge duels na de eeuwwisseling sloot MVV ’27 alle vier ontmoetingen met winst af. Na een dubbele zege in het seizoen 2006-2007 en het bekerduel van afgelopen jaargang (2-1) werd ook nu weer een overwinning gehaald. Het vertoonde spel, zeker na rust, en het aantal kansen rechtvaardigde de Maaslandse zege.

De eerste tien minuten van het door scheidsrechter Nabi uit Barendrecht geleidde duel zocht MVV ’27 duidelijk nog naar de juiste invulling van taken en de onderlinge coördinatie. Zo moest Twan Lansbergen al snel redding brengen op een kopbal van Marco van Lien en even later kon Julius Rosa gebruik maken van een misverstand in de MVV ’27-defensie, maar zag zijn poging van afstand net naast de paal eindigen.
MVV ’27 was weliswaar wakker geschud, trad vervolgens wel wat beter op, maar in de 33e minuut was men toch weer slordig. Een foute pass op het middenveld zorgde ervoor dat Jay Falix een vrije doorgang kreeg richting het Maaslandse doel. Beheerst schoot hij de bal langs Twan Lansbergen (1-0).

De opbouw in het eerste bedrijf liet nogal wat te wensen over bij MVV ‘27. Slordigheden en veel passes die niet bij een teamgenoot belandden. Tevreden zijn over het eigen spel kon men absoluut niet.
Pas in de 44e minuut kwam MVV ’27 weer eens in de buurt van het doel van de gastheren. Jordi Lems gaf en puntgave voorzet aan Brady van Stralendorff, maar diens poging miste het doel. Diezelfde speler mikte eerder in de wedstrijd net iets te hoog.

De tweede helft was duidelijk interessanter om te volgen, zeker vanuit Maaslands standpunt gezien. De vleugels werden nu wel uitstekend bereikt en het moest wel leiden tot een treffer. Hier had men in de 47e minuut wel de hulp van doelman Justin Vonk voor nodig. Bij het uitverdedigen schoot hij de bal in de voeten van Brady van Stralendorff. Die bereikte de volkomen vrijgelaten Jessy Zwaard en de spits had geen moeite de gelijkmaker aan te tekenen (1-1).
De sinds november 2014 weer eens in de basis gestarte Ariën Oprel had enkele minuten later de stand een nog gunstiger aanzien kunnen geven, maar zijn kopbal werd door een Rotterdamse verdediger op de doellijn weggewerkt. MVV ’27 had nu het heft in handen, drong stevig aan en met de nodige kansen tot gevolg.

Twan Lansbergen werd rond de 60e minuut na een botsing opgezadeld met een vervelende schouderblessure en moest plaats maken voor de nog vrij onbekende Tom van der Broek. De uit een lager elftal opgepikte goalie liet binnen twee minuten zien waarom men hem toch aan de spelersgroep had toegevoegd. Eerst was het Dennis Kooy en daarna Julius Rosa die hun schot op knappe wijze gekeerd zagen worden.
Nog zo’n opvallende debutant was Dennis Louter die in zo’n 25 minuten mocht laten zien wat hij in zijn mars heeft en dat ook daadwerkelijk toonde. De wekelijks in A1 excellerende aanvaller zorgde kort na zijn binnenkomst  met een prima assist dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Vanaf de linkerkant zocht hij brutaal het duel met zijn tegenstander, gaf de bal hard voor en uiteindelijk was het Jessy Zwaard die zijn tweede van de middag kon aantekenen (1-2).

Nadat alle wissels ingebracht waren stond er aan Maaslandse kant een superjong team in het veld met een gemiddelde leeftijd van 21,5 jaar, waarbij routinier Coen Hordijk ‘verreweg’ de oudste was, maar zijn leeftijd geven we hier niet prijs!

Opstelling: Twan Lansbergen (Tom van der Broek), Harm Voogt, Lars Kloet, Dik Groenewegen, Jordi Lems, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen (Rick Zwaard), Coen Hordijk, Brady van Stralendorff (Dennis Louter), Jessy Zwaard en Ariën Oprel.