Na 2 weken achter elkaar een eclatante overwinning te hebben gehaald tegen BVCB 2 werd het 5 – 1 en een week later werd Alexandria 2 met 1 – 5 verslagen stond nu op het programma Soccer Boys 2 een elftal wat bovenin te vinden is op de ranglijst en ook een elftal die redelijk makkelijk scoort tot nu toe.

Ergens op een achteraf veldje werd de strijd gestreden en dat was het zeker vanaf het begin af, wat het voetbal betreft werden we niet echt verwend door de beide teams maar de vechtlust vergoede best veel, de eerste 10 minuten waren voor de gastheren maar daarna nam 2 het over en waren we de boven liggende partij, op een paar kansjes na was er buiten een vrije trap voor ons op de rand 16 die mooi werd gepakt door de keeper verder niet veel te beleven al kwamen we 2 minuten voor de rust goed weg toen de nummer 9 van onze tegenstander snoeihard de bal tegen de lat knalde en zo bleef het 0 – 0 bij rust.

We waren net bezig in helft 2 toen Kees een gele kaart pakte en de eerlijkheid is dat het eigenlijk diep rood had moeten zijn maar de scheids zag het anders zeer tegen de zin in van de trainer van S Boys en die werd nog kwader toen 20 min later een van zijn spelers de tweede gele kaart kreeg dus rood, MVV 2 had al een overwicht en dat werd nu alleen maar groter en zo was het Bret die op weg was naar zijn eerste doelpunt in 2 maar die net werd gestuit door de verdediging maar 5 min later was het raak uit een corner van Joey was daar ineens Mike die de 0 – 1 er in prikte en dat was dik verdiend.

De euforie duurde welgeteld 2 minuten want vanwege een duidelijke hands bal kregen we een penalty tegen en dan krijg je toch het gevoel onze verdiende overwinning verdwijnt als sneeuw voor de zon, maar daar dacht onze Glenn anders over, de pingel werd gewoon goed genomen hard in de linker ( rechts voor Glenn ) benedenhoek maar met een katachtige duik wist Glenn de bal uit zijn doel te houden voorwaar een prachtige redding, S Boys probeerde het nog wel maar we hielden redelijk makkelijk stand, we hadden zelfs nog uit moeten lopen naar 0 – 2 want die kansen waren er zeker maar dat lukte niet meer.

Als verslaggever was ik blij met deze overwinning want het stond al vast dat bij een minder resultaat ik weer op vakantie zou worden gestuurd door heel de groep ze hadden al gedoneerd werd me verteld.

Opstelling: Glenn, Kevin, Mike, Thijs, Bret, Marijn, Roberto (Huib), Erik, Kees (Haysam), Joey (Jens) en Arien (Jorrit).