In een uitermate aantrekkelijke en spannende wedstrijd mocht MVV ’27 zich de winnaar in en tegen Loosduinen noemen. Na een vroege achterstand bogen de Maaslanders het duel in hun voordeel om naar een nipte, maar verdiende overwinning. Rick Zwaard, die normaliter zijn werkplek aanzienlijk ruimer ziet dan de hem toebedeelde spitspositie, was met twee treffers de gevierde man.

De beginperiode was er een van het voorzichtige soort. Beide ploegen kwamen wat behoudend uit de startblokken en hielden hiermee elkaar ook in evenwicht. Het eerste wapenfeit was, in de 13e minuut, voor de gastheren. Bij een vrije trap legde Kenan Schenkeveld de bal breed op Rami Abdelrazak en zijn uithaal raakte buiten bereik van doelman Twan Lansbergen de lat.
MVV ’27 had vervolgens het beste van het spel, speelde zeer gedisciplineerd en zocht met prima combinaties de weg naar voren, maar daar bleef het voorlopig nog bij. Kansen konden er nauwelijks genoteerd worden.
Loosduinen zocht met lange ballen zo snel mogelijk de spitsen en dan met name linksbuiten Tom Vrieling die zijn tegenstander Joeri van Dongen geen moment rust gunde.

In de 18e minuut kwam er een wijziging op het scorebord. Het schot van de over rechts doorgebroken Christiaan Verbree kon onvoldoende onderschept worden door Twan Lansbergen, waarna het voor de toegestormde Tom Vrieling een koud kunstje was de doellijn te passeren (1-0).
MVV ’27 baalde, maar liet de strijdwijze niet vallen. Met bekeken aanvallen werd de Loosduinse defensie op de proef gesteld. Veel geduld moest er opgebracht worden, maar op slag van rust werd de beloning uitgekeerd. Leon van Kersbergen schoot op doel, maar vijf meter voor de doellijn stopte Rick Zwaard deze poging en schoot vanuit de draai vervolgens zelf hard binnen (1-1). Een heerlijk moment om aan de thee te gaan.

Dat de schrik er bij Loosduinen na de wisseling nog in zat, werd al snel duidelijk. MVV ’27 nam het initiatief en had al snel weer een treffer kunnen bejubelen. Een corner van Lourens van Rooijen werd door de goed voor keeper Pieter Blanken opgedoken Roel Nooteboom ingekopt. Echter op de doellijn stond Tim Toet die, eveneens koppend, redding kon brengen.
Men had er een uur opzitten toen MVV ’27 alsnog op voorsprong kwam. Jordi Lems stuurde langs de linkerkant Coen Hordijk weg die de bal laag voor bracht. Daar kwam Rick Zwaard in beeld en hij stuurde het leer naar de verste hoek (1-2). Dat vond plaats in een periode dat de Maaslanders Loosduinen nog meer pijn had kunnen doen, maar dat naliet. Men hield het ongewenst spannend tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Prins uit Hoogvliet. De beste kans aan Maaslandse zijde was er nog voor Leon van Kersbergen die op aangeven van invaller Roberto van der Pol de bal iets te nonchalant naast de linkerpaal liet eindigen.

Afijn, de punten konden meegenomen worden naar Maasland en door de twee achtereenvolgende winstpartijen vind men zich inmiddels terug op de vijfde plek van de rangschikking. Wat ook zeker niet onbelangrijk is, is dat het spelpeil met de week beter wordt. Hoe leuk kan het worden?

Opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen, Lars Kloet, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Sem Maaswinkel, Leon van Kersbergen, Coen Hordijk (Eric van Geest), Lourens van Rooijen (Roberto van der Pol), Rick Zwaard en Brady van Stralendorff (Kevin Bouter).

stand-1