Vandaag stond de derby tussen MVV’27 en Excelsior Maassluis op het programma. Ook gezien de ranglijst een beladen potje. MVV’27 had tot op heden alle wedstrijden gewonnen maar ook Excelsior Maassluis doet het goed met maar 1 verliespartij. De vraag vooraf was dus, zou MVV’27 het gat kunnen behouden of vergroten, of zouden de bezoekers de Maaslanders voorbij gaan op de ranglijst.

Het eerste half uur was de thuisploeg duidelijk de gevaarlijkste ploeg. Excelsior Maassluis kwam niet aan het voetballen toe door het fanatieke spel van MVV’27. Zodra men de bal had zocht het gelijk de aanval en dit resulteerde in tal van kansen. In de 16e minuut leverde dit de enige goal op in dit eerste half uur. Op aangeven van Max de Vetten wist Dennis Louter het doel te vinden. Toch was de thuisploeg hier niet tevreden mee want een grotere voorsprong had er zeker in gezeten. MVV’27 scoorde nog wel een keer maar deze werd zeer onterecht afgevlagd en afgefloten. Na dit goede half uur zakte het een beetje in en konden de bezoekers ook gaan denken aan aanvallen. Echt veel kansen kreeg het niet maar toch was het 3 minuten voor rust gelijk. Een vrije trap vanaf een meter of 20/25 werd knap ingeschoten. Een 1-1 ruststand was dus een feit.

Na rust had MVV’27 het beduidend moeilijker. De bezoekers kwamen vaker op de Maaslandse helft en de thuisploeg kwam slechts af en toe aan aanvallen toe. De grootste kans was er voor Excelsior Maassluis die zo’n 20 minuten voor tijd de bal hard aan de buitenkant van de paal wisten te mikken. Een gelijkspel hing in de lucht tot een kwartier voor tijd. Centrale verdediger Bram Scheffers ging mee naar voren bij een hoekschop, kreeg de bal vanuit een scrimmage op zijn bovenbeen, die vervolgens omhoog ging, waarna hij de bal van dichtbij kon binnen koppen. Na deze goal deed MVV’27 er alles aan om de overwinning over de streep te trekken. 5 minuten voor tijd had Michael van Vliet de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien maar zijn inzet werd, niet voor het eerst deze middag, van de lijn weggehaald. De thuisploeg hield stand en wist dus deze wedstrijd ook winnend af te sluiten. Gezien het aantal kansen over de gehele wedstrijd een verdiende overwinning waardoor het gat met de “buren” nu 6 punten is geworden. Met 18 punten uit 6 wedstrijden gaat de JO19-1 volgende week op bezoek bij Honselersdijk.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Quint van Stuivenberg, Luuk Halve, Julian Tinbergen, Michael van Vliet, Michael Berrevoets, Siemen Hoogendoorn (uit 80e min), Max de Vetten (uit 72e min), Dennis Louter

Wisselspelers: Rick Vijverberg (in 72e min), Wesley Houthuijsen (in 80e min), Emiel Mooij