Het televisieprogramma Zembla heeft in de uitzending van woensdagavond aandacht besteed aan mogelijke gezondheidsrisico’s van de rubberen korrels, het zogeheten SBR-rubbergranulaat, in kunstgrasvelden. Deze uitzending heeft ook onder MVV-leden tot een aantal verontrustende reacties geleid.

Het bestuur van MVV ’27 heeft al contact opgenomen met de gemeente en zal op korte termijn hierover in gesprek gaan. Wij begrijpen het dat ouders en spelers – net als wij – vragen hebben over dit onderwerp, maar helaas kunnen wij op dit moment niet meer melden. Verder kunnen we je nog wijzen op de website van de KNVB, waar antwoord wordt gegeven op meest gestelde vragen over het onderwerp: www.knvb.nl/nieuws/organisatie/berichten/20742/kunstgras-en-rubbergranulaat-vragen-en-antwoorden.

Het bestuur van MVV ‘27 houdt de ontwikkelingen hierover nauwlettend in de gaten. Zodra hierover meer informatie is, communiceren we dit via onze website en social media-kanalen.

Update 7 oktober:
De KNVB en het RIVM stellen nogmaals dat er gewoon gevoetbald worden zonder verhoogd risico voor de gezondheid van spelers en speelsters. Het bestuur van MVV ’27 houdt zich vast aan de richtlijnen van deze organisaties en heeft daarom besloten om de wedstrijden en trainingen gewoon door te laten gaan. Wel worden ontwikkelingen (extra onderzoek) nauwlettend gevolgd en houden we hier met de gemeente contact over. Zodra er nieuwe ontwikkelingen zijn laten wij dit zo snel mogelijk weten.