Hoewel de thermometer nog regelmatig de 20 graden aantikt, is de stoomboot inmiddels alweer klaar voor vertrek vanuit Spanje. Dat betekent dat de zwarte-pietendiscussie de gemoederen weer flink bezighoudt en de schappen in de supermarkt weer langzaam vol komen te liggen met pepernoten en chocoladeletters. Maar ook dat de voorbereidingen voor de speculaaspoppenactie bij MVV ’27 weer volop op gang zijn gekomen. Want na de succesvolle actie in 2015 wordt deze actie ook in 2016 weer herhaald.

Allereerst willen we de resultaten en prijswinnaars van de succesvolle editie van vorig jaar nog even belichten. Met de verkoop van maar liefst 2.900 speculaaspoppen heeft de club weer mooie dingen kunnen doen. Van de opbrengst is er €2.500,- naar de jeugd van MVV ’27 gegaan. Van de rest van de opbrengst is een nieuwe geluidsinstallatie aangeschaft. Dit had natuurlijk nooit gelukt zonder ons fantastische verkoopteam: De jeugdspelers van MVV ’27, die vorig jaar de Maaslandse deuren zijn langsgegaan om zo veel mogelijk poppen te verkopen. Daarom hebben wij alle jeugdleden die meer dan 20 poppen verkochten in mei uitgenodigd voor een bezoek aan de Eredivisiewedstrijd ADO Den Haag – SC Heerenveen. Dit was weer een erg gezellige dag en een mooie belevenis voor de verkopers.

ado-heerenveen

Daarnaast zullen de zes beste verkopers aanstaande zaterdag nog eens een extra prijs ontvangen voor hun geweldige inzet tijdens de speculaaspoppenactie van vorig jaar. Natuurlijk benoemen wij deze topverkopers nog graag even op onze site:

  1. Kees Rasens (463 poppen, inclusief bedrijven)
  2. Jesper Baak (150 poppen, inclusief bedrijven)
  3. Thijmen Huiberts (122 poppen, inclusief bedrijven)
  4. Gianno Fa (106 poppen, deurverkoop)
  5. Thom van Velzen (79 poppen, deurverkoop)
  6. Wesley Born (58 poppen, deurverkoop)

MVV ’27 hoopt dat de jeugdleden ook dit jaar weer hun uiterste best gaan doen om weer zoveel mogelijk speculaaspoppen van een halve meter lang en een halve kilo zwaar aan de man te brengen. Ook dit jaar zullen we iedereen die meer dan twintig poppen verkoopt weer belonen met een bezoek aan een wedstrijd uit het betaald voetbal. Daarnaast zullen we ook de beste zes verkopers weer een extra prijs aanbieden. De opbrengst van de Speculaaspoppenactie 2016 zal gebruikt worden om nieuwe materialen voor de jeugdkampen voor zowel de jongens als de meisjes aan te kunnen schaffen. Daarnaast zal er een deel van het geld opzij gezet worden voor toekomstige renovaties aan de kleedkamers.

Vanaf zaterdag 22 oktober zullen de jeugdige MVV-ers de deuren weer langsgaan om u de speculaaspoppen voor slechts 5 euro aan te bieden. De verkoop sluit op zaterdag 5 november. Degenen die hier niet op kunnen wachten, kunnen hun speculazen lekkernijen nu al online bestellen via ons online bestelformulier.