Afgelopen zaterdag stond voor de J-O19 1 de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen Victoria’04 op het programma. Ondanks dat Victoria’04 pas 3 punten had gehaald uit de eerste 4 wedstrijden moest MVV’27, zeker in de eerste helft, vol aan de bak. Maar na een moeizame eerste helft wist MVV ’27 de winst toch naar zich toe te trekken.

Beide ploegen zochten snel de aanval waardoor het speelveld erg groot werd en er dus al vroeg in de wedstrijd grote ruimtes ontstonden. MVV ’27 profiteerde hier als eerste van door in de vijfde minuut de score te openen. Een slecht weggewerkte voorzet kwam gelukkig voor de voeten van Dennis Louter die de bal in het doel kon schuiven. Lang konden de bezoekers niet genieten van deze voorsprong want twee minuten later stond het alweer gelijk. Zwak ingrijpen door de Maaslandse verdediging zorgde niet alleen voor de gelijkmaker, maar even later zelfs ook voor de 2-1 achterstand. In de 22e minuut wist Victoria’04 te profiteren van een communicatiefout achterin waardoor dus een 2-1 tussenstand op het scorebord verscheen. Toch wist de koploper deze stand nog voor rust om te draaien. Op aangeven van Michael Berrevoets wist Siemen Hogendoorn beheerst de bal tegen het net te schieten waardoor het in de 37e minuut weer gelijk was. Vlak voor rust maakte MVV’27 de mooiste goal van de middag. Na een goede actie van Jan de Baat kwam de bal bij Michael Berrevoets die de bal hard in de verre hoek achter de verslagen doelman wist te werken. Een 2-3 ruststand was daarmee een feit.

De tweede helft was een stuk beter van MVV’27 waardoor de thuisploeg eigenlijk geen kans meer had om nog minimaal een punt uit deze wedstrijd te halen. Aanval op aanval stormde op het doel van Victoria’04 af,  maar MVV’27 vergat een ruimere voorsprong te nemen. Uiteindelijk kwam in de 67e minuut de beslissing in de wedstrijd. Dennis Louter wist op aangeven van Siemen Hogendoorn de stand naar 2-4 te trekken. De thuisploeg geloofde het wel na deze goal en een grote uitslag leek in de maak. Het bleef echter bij nog 1 doelpunt. Michael Berrevoets en Dennis Louter wisten elkaar goed te vinden waarna de keeper werd omspeeld en Dennis de 2-5 kon aantekenen. Uiteindelijk dus een vrij eenvoudige overwinning op Victoria’04 waardoor men nog steeds ongeslagen aan kop blijft met 15 punten uit 5 wedstrijden. Volgende week wacht de derby thuis tegen Excelsior Maassluis JO19-2.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers (uit 75e min), Quint van Stuivenberg, Luuk Halve, Michael van Vliet, Michael Berrevoets, Rick Vijverberg (uit 42e min), Siemen Hogendoorn (uit 73e min), Jan de Baat, Dennis Louter

Wisselspelers: Julian Tinbergen (in 42e min), Jay van Leeuwen (in 73e min), Jaco Buijninck (in 75e min)

stand-a1