Aan de uitslag zou je kunnen opmaken dat MVV ’27 een makkie had tegen het studententeam uit Delft, maar zo was het zeker niet. Een uur lang worstelden de Maaslanders tegen de verrassend goed spelende ploeg van trainer Willem Lok. De treffer van Roel Nootenboom in de 58e minuut bleek de bevrijding voor het MVV ‘27 dat nogal wat problemen had met het zelfvertrouwen.

De Maaslandse trainer Peter Broekman stond 90 minuten lang fanatiek voor zijn dug out te coachen en voelde zijn stem na verloop van tijd dan ook veranderen van kraakhelder naar whiskyschoor.
In een hoog tempo schoten beide teams uit de startblokken. Hoewel de ploegen elkaar niet of nauwelijks kenden, kozen men er voor om niet af te wachten en zochten direct de aanval. De bedoelingen waren uitstekend, maar men raakte nauwelijks in elkaars strafschopgebied. Het leek verboden terrein voor de aanvallers en zo gebeurde het dat de beide doelmannen nagenoeg werkloos konden blijven toekijken. Die eerste helft was zeker niet groots te noemen en er was ook nog geen bovenliggende partij te benoemen.

MVV27 - ARISTON 80

MVV27 – ARISTON 80

In de eerste tien minuten van de tweede helft gebeurde er al meer dan voor de rust. Uit een corner van Joeri Frederiks knalde Ariston ’80-middenvelder Toon Jansen hard naast. Aan Maaslandse kant schoot Roberto van der Pol de bal net voorlangs toen de Delftse keeper Pascal Gemke een lage voorzet niet afdoende kon verwerken.
De werklust aan Maaslandse kant was te prijzen, alleen aan de nauwkeurigheid moest nog wat gesleuteld worden. Met name de lange passes naar de vleugels werden met regelmaat een te gemakkelijke prooi voor de defensie van Ariston ’80.

Na bijna een uur spelen op de klok van de uitstekend leidende arbiter Martin Hooijer, die de kaarten in het sportieve duel op zak kon houden, was het aan de nog altijd onmisbare Roel Nooteboom te danken dat MVV ’27 de leiding nam. Een vrije trap van Lars Kloet passeerde in de zestien menig speler, maar recht voor het doel dook hij op en lepelde de bal subtiel in de rechter bovenhoek (1-0).
Voor Ariston ’80 bleek dit een klap van jewelste en voor MVV ’27 een enorme bevrijding. De gastheren gingen met veel enthousiasme en discipline op zoek naar meer.
Twan Lansbergen, die in competitieverband voor het eerst in de basis mocht starten, moest weliswaar in die periode nog wel eenmaal bij een streep van Toon Jansen redding brengen en deed dat met verve.

MVV27 - ARISTON 80

MVV27 – ARISTON 80

In de 67e minuut werd de thuisclub een handje geholpen door een verdediger van Ariston ’80. Bij een voorzet van invaller Brady van Stralendorf bracht Lourens van Rooijen zijn tegenstander zo in paniek dat deze zijn eigen doellijn passeerde (2-0).
Op dat moment was er voor de Maaslanders helemaal geen vuiltje meer aan de lucht. Lourens van Rooijen stuurde een kwartier later Leon van Kersbergen op weg die nog voldoende tijd kreeg om de bal eerst eens goed voor zijn favoriete been te positioneren en doeltreffend uit te halen (3-0).

Met deze score haalde de thuisclub de eindstreep. Hoewel het spel  nog altijd wat onrustig oogde, waren de drie punten binnen en dat was het belangrijkste.

Opstelling: Twan Lansbergen, Joeri van Dongen (Harm Voogt), Roel Nooteboom, Lars Kloet, Jordi Lems, Eric van Geest (Sem Maaswinkel), Leon van Kersbergen, Coen Hordijk, Lourens van Rooijen, Rick Zwaard en Roberto van der Pol (Brady van Stralendorf).

stand-1