MVV ’27 J-O19 1 – Verburch J-O19 1 3-1

Onder fantastische omstandigheden op het prachtige nieuwe hoofdveld stond er vandaag een mooie wedstrijd op het programma voor de JO19-1 van MVV’27. Verburch JO19-1 kwam op bezoek en ook zij hadden, net als de thuisploeg, tot nu toe de volle buit uit de eerste drie wedstrijden van het seizoen weten te halen. Al snel bleek waarom beide teams bovenaan stonden want het was voor beide lastig om door elkaars organisatie te komen en echte kansen te creëren. Het spel golfde een beetje op en neer maar beide doelmannen hoefde niet al te vaak in actie te komen. Rond de 30e minuut werd er ineens drie keer gescoord. Eerst was het de thuisploeg die binnen 3 minuten een 2-0 voorsprong nam. Na goed druk zetten van Siemen Hogendoorn en Jan de Baat kon uiteindelijk Dennis Louter vrij eenvoudig de bal het doel in werken. 3 minuten later dus was het diezelfde Dennis Louter die na een diepe bal alleen op de doelman kon afgaan en ook deze bal eindige in het netje. Toch was het niet veel later 2-1. Na geklungel in de Maaslandse verdediging werd Verburch terug geholpen in de wedstrijd.

Na rust gooide Verburch het tactisch gezien over een andere boeg waardoor MVV’27 iets meer terug moest in de verdediging. Echter, omdat er goed werd verdedigd en gekeept kon de thuisploeg overeind blijven. In de counter vergat men echter de wedstrijd op slot te gooien waardoor het lang spannend bleef. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd dan wel beslist. Ook bij deze goal werd er weer goed druk gezet op de verdediging van Verburch waarna de bal belandde bij Dennis Louter. Die maakte vervolgens zijn actie en kon zijn 3e van de middag aantekenen. De krachten bij de bezoekers waren hierna wat weg waardoor de overwinning van de thuisploeg niet meer in gevaar kwam. Door deze overwinning gaat MVV’27 JO19-1 nog steeds aan kop (op doelsaldo) met 12 punten uit 4 wedstrijden.

Opstelling MVV’27: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Bram Scheffers, Quint van Stuivenberg, Luuk Halve, Michael van Vliet, Julian Tinbergen, Rick Vijverberg, Siemen Hogendoorn (uit 81e min), Jan de Baat (uit 83e min), Dennis Louter (uit 89e min)

Wisselspelers: Jay van Leeuwen (in 81e min), Jaco Buijninck (in 83e min), Max de Vetten (in 89e min), Wesley Houthuysen