MVV ’27 organiseert in samenwerking met Centrum voor paramedische hulp en Kinderfysiotherapie Maasland een informatieavond over blessurepreventie bij kinderen. Deze avond is speciaal voor de ouders van MVV-jeugdspelers.

Kinderen sporten vaker en steeds intensiever. Tegelijk zitten kinderen ook veel meer en langer, thuis en op school. De tendens van de laatste jaren is dat fysiotherapeutische begeleiding van jeugdspelers toeneemt. Jeugdspelers krijgen vaker dan vroeger te maken met overbelastingsklachten, maar ook met ernstige knieblessures zoals bandletsel. Gevolg is dat een geblesseerde jeugdspeler niet kan trainen en geen wedstrijden speelt met zijn of haar team. Niet leuk voor het kind natuurlijk! Terugkomen op niveau is ook nog eens extra moeilijk als het kind een tijdje uitgevallen is met sporten.

Ernstige knieblessures en overbelastingsklachten bij de oudere jeugdspelers komen vaak doordat een kind stopt met voetballen of helemaal stopt met sporten. Dat heeft negatieve gevolgen voor de gezondheid van het kind op de korte, maar zeker ook op de lange termijn.

Er is in de begeleiding van jeugdspelers veel te winnen op het gebied van blessurepreventie door de ouders en trainers. Daarover willen Centrum voor paramedische hulp, Kinderfysiotherapie Maasland en MVV ’27 de ouders van onze jeugdleden (van de Mini F t/m de A-jeugd) informeren op woensdagavond 28 september. De avond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we wat je kunt doen om blessures bij jouw kind te voorkomen of de kans op blessures te verkleinen.

De inhoudelijke bijdrage deze avond wordt verzorgd door Samantha Koene, Remco van Vliet (beiden van Centrum voor paramedische hulp), Rogier Schomaker en Rianne Mosterd (beiden van Kinderfysiotherapie Maasland). Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

Met de trainers en leiders van uw kind organiseren we naderhand een aparte avond en gaan we ook praktisch aan de slag op het veld. Want blessures bij een kind voorkomen, doen we samen!