Je hebt zo van die wedstrijden waarbij je blij mag zijn dat je in de slotminuten toch nog op gelijke hoogte komt, maar uiteindelijk met de uitslag wat moeite hebt. Dat was voor MVV ‘27 het geval in het uitduel tegen SV Houtwijk. Voor de theepauze hadden de Maaslanders de nodige 100% kansen die er maar niet in wilden gaan. Na de pauze kwam de thuisploeg op voorsprong en de moed zakte bij MVV ‘27 enigszins in de schoenen, maar de meer dan verdiende gelijkmaker maakte toch nog iets goed.

Op het nieuw en fraaie ogende kunstveld van de gastheren startten beide formaties in een hoog tempo. Nadat beide teams ´n week eerder hun eerste duel hadden verloren, wilden men het publiek laten zien dat er echt wel meer mogelijk was.
Het eerste kwartier kwamen beide doelverdedigers nog niet in de problemen. Een schot hoog over en een poging van Jordy Gout in de handen van Glenn Mostert waren de Haagse wapenfeiten. Rick Zwaard zag een kopbal door de Haagse keeper worden gekeerd, maar tevens was er buitenspel geconstateerd.
Na die periode liet MVV ´27 zien dat er genoeg voetballend vermogen aanwezig is, maar dat afmaken van de kansen nog best wel een lastig karwei is.
Weggestuurd door Rick Zwaard lobde Roberto van der Pol de bal net naast de verkeerde kant van de paal. De bezige spits Rick Zwaard zelf vuurde vervolgens hard voorlangs. Een poeier van Coen Hordijk uit een afgeslagen hoekschop kon door de Haagse doelman Murat Ozkan ternauwernood gekeerd worden en uit een vrije trap van Jordi Lems kopte Eric van Geest net voorlangs. Allemaal mogelijkheden die MVV ´27 op een comfortabele ruststand hadden kunnen zetten. Ondanks dat de Haagse aanvallers een voortdurende bedreiging vormden, bleef hun 100% mogelijkheden-tussenstand in dat laatste half uur op nul staan.

Na de thee-onderbreking poogde MVV ’27 in diezelfde positieve houding door te gaan. Hier punten laten liggen zou  absoluut niet nodig zijn. Toch werd men onaangenaam verrast in de 54e minuut toen een voorzet voor rechts bij de tweede paal door Regilio Seedorf knap over de kansloze armen van doelman Glenn Mostert werd gelobd (1-0).
Dan denkt je bij jezelf: nee hé, de Haagse trukendoos gaat nu open en men zal er alles aan doen met deze score af te sluiten. En geef ze maar eens ongelijk!
Maar MVV ’27 zat niet bij de pakken neer en zocht via de vleugels naar mogelijkheden. Tegelijkertijd mocht men de defensie niet verwaarlozen. Glenn Mostert moest in de 79e minuut nog eenmaal optreden. Jordy Gout stuurde zijn kopbal naar de linkerkruising, maar de Maaslandse doelman tikte de bal stijlvol over de lat.

De tijd begon te dringen voor de mannen van trainer Peter Broekman en zoals verwacht mocht worden werd Roel Nooteboom naar voren gestuurd. Enkele minuten voor het verstrijken van de tijd werd deze tactiek beloond.
Invaller Dik Groenewegen pompte vanuit de defensie de bal in de zestien van SV Houtwijk waar Jessy Zwaard zijn tegenstander Stefan Kraaijenveld licht uit balans bracht. De Haagse verdediger kopte hierdoor de bal schuin achterwaarts, waardoor goalie Murat Ozcan kansloos werd en de mee opgekomen Roel Nooteboom een van zijn gemakkelijkste doelpunten in zijn carrière kon scoren (1-1).

Toch uiteindelijk nog één punt voor de bezoekers, maar er bleef uiteindelijk een kater hangen. Er had meer in gezeten en dat deed veel pijn.

De opstelling: Glenn Mostert, Joeri van Dongen (Jessy Zwaard), Jordi Lems, Roel Nooteboom, Harm Voogt, Coen Hordijk, Leon van Kersbergen (Joey van Oosten), Lars Kloet, Eric van Geest (Dik Groenewegen), Roberto van der Pol en Rick Zwaard.

stand