Nadat MVV’27 JO19-1 vorig weekend de voorbereiding heeft afgesloten met een geslaagd trainingskamp in Apeldoorn stond vandaag de 1e competitiewedstrijd van het seizoen op het programma, en wel uit tegen Velo JO19-2.

De Maaslanders begonnen de wedstrijd onrustig en als snel keek men tegen een 1-0 achterstand aan. Na 4 minuten kreeg MVV’27 een strafschop tegen na een ongelukkige handsbal binnen het strafschopgebied. Ruim 10 minuten later was de stand alweer gelijk nadat Michael Berrevoets ook mocht aanleggen vanaf 11 meter na een overtreding op Julian Tinbergen. Velo probeerde via verzorgd voetbal het de bezoekers lastig te maken maar verder dan wat hoekschoppen kwamen de Wateringers niet.  Ook probeerde de thuisploeg snel druk te zetten maar MVV’27 wist daar goed mee om te gaan. Mede dankzij een goed spelende Max de Vetten konden de bezoekers snel aansluiten waardoor men regelmatig gevaarlijk kon worden. Na ongeveer 23 minuten spelen was er de voorsprong voor MVV’27. Dennis Louter werkte de bal rustig binnen na een combinatie met Max de Vetten. Voor rust had de voorsprong nog groter kunnen zijn maar het vizier van Michael Berrevoets en Jay van Leeuwen stond niet op scherp oog in oog met de doelman.

Na rust een zelfde soort speelbeeld. Velo bleef het proberen maar kwam niet door de stugge verdediging heen en het continu mekkeren op de scheidsrechter hielp hen ook niet. MVV’27 bleef gevaarlijk en na ongeveer een uur spelen werd de stand 1-3 na weer een doelpunt van Dennis Louter op aangeven van Max de Vetten. Na dit doelpunt werd het moeilijker en moeilijker voor Velo en kon MVV’27 rustig wachten op de ruimte die achterin werd weg gegeven door de thuisploeg. Hoewel MVV’27 slordig om ging met die ruimte werd het toch 3 minuten voor tijd 1-4. Het was weer Dennis Louter die zijn 3e van de middag maakte door een vrije trap knap binnen te schieten. In blessuretijd was het invaller Siemen Hogendoorn die ook nog voor de 1-5 eindstand zorgde.

Al met al een mooie overwinning in de 1e competitiewedstrijd van het seizoen.

Opstelling: Jari Boon, Ronald Arkesteijn, Quint van Stuivenberg (uit 70e min), Jaco Buijnink, Michael van Vliet, Jan de Baat, Julian Tinbergen, Michael Berrevoets (uit 80e min), Jay van Leeuwen (uit 68e min), Max de Vetten, Dennis Louter

Wisselspelers: Bram Scheffers (in 70e min), Luuk Halve (in 80e min), Siemen Hogendoorn (in 68e min), Wesley Houthuysen