De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen bracht voor MVV ’27 niet het gewenste resultaat. Het ‘omgekeerde’ duel tegen Schipluiden, het eigen hoofdveld was nog niet bespeelbaar, liep uit op een teleurstelling. Met 3-1 keerden de mannen van trainer Peter Broekman aan het kortste eind en dat was zeker niet nodig. Een aantal spelers in het team bleken erg onrustig in hun acties, waardoor nogal wat balverlies het gevolg was. Wat meer rust in het spel en een wat listiger te werk gaan zou zeker geen overbodige luxe zijn. Lichtpuntje was wel dat Lourens van Rooijen in de tweede helft, en eerder dan verwacht na zijn teenblessure, weer zijn minuten kon maken in het keurkorps.

schipluiden-mvv27

De derby binnen de Gemeente Delfland werd, door gebrek aan enige geschiedenis, nog niet als dusdanig ervaren, maar dat kan de komende jaren nog groeien.
MVV ’27 startte niet al te scherp aan het duel. Negentig seconden waren er gespeeld toen José dos Reis een voorzet kon loslaten en de nogal vrij staande Terence van Koppen de bal koppend in de verre hoek plaatste (1-0).
Een bittere tegenvaller en dat zo vroeg in de wedstrijd. MVV ’27 moest vervolgens gaan knokken tegen een team dat zijn fysiek sterke verdediging niet al te veel naar voren stuurde en vandaaruit de gevaarlijke vleugelspelers aan het werk zette.
De Maaslanders konden daar helaas weinig tegen inbrengen, hoewel Rick Zwaard in de 26e minuut een kans werd geboden. Echter, verdediger Pim Hoornweg voorkwam in een scherp duel een Maaslandse treffer, ook al kostte het hem een blessurebehandeling. Het illustreerde het spel van Schipluiden. Men was net wat feller in de duels.
MVV ’27 moest het van deze schaarse mogelijkheden hebben. Ondanks het feit dat men aanvallend vaker op de helft van de gastheren vertoefden, leverde dat nagenoeg geen kansen op.

Na de theepauze pakte MVV ’27 de zaken met wat meer energie op en kwamen er toch wat openingen. Eric van Geest bood op rechts Roberto van der Pol een poging, maar zijn schot verdween in de achtervanger.
Andersom werkte dit uiteindelijk beter. Roberto van der Pol gaf in de 51e minuut een puntgave voorzet en nu was het Eric van Geest die vogelvrij zijn hoek kon uitzoeken en koppend kon doelpunten (1-1).
Het leek er op dat MVV ’27 zou doorpakken, want de druk op de Schipluidense veste werd verhoogd. Maar bij een van die gevaarlijke uitvallen werd de Maaslandse defensie toch weer onprettig verrast. Via een listig hakje werd José dos Reis op het randje van de zestien bereikt en zijn schot verdween via de binnenkant van de paal over de doellijn (2-1).
Er waren op dat moment nog zo’n twintig minuten te spelen, dus onmogelijk was het niet om terug te komen. Lars Kloet zag even later een schot net naast het doel verdwijnen.
In de 78e minuut werd een treffer van MVV ’27 geannuleerd. Een hoekschop van Jordi Lems werd door doelman Devin de Heij over zijn eigen doellijn getikt. Het zag er eerlijk gezegd wat onbeholpen uit, maar scheidsrechter Van der Born meende dat de goalie op dat moment gehinderd werd.
De kater van het annuleren van de treffer werd even later nog wat groter toen bij weer zo’n snelle uitval de bal door Bram Chardon op een presenteerblaadje werd gegeven aan Chris van Beurden die doelman Glenn Mostert kansloos liet (3-1).
Met de moed der wanhoop probeerde MVV ’27 in de resterende tien minuten, plus de nodige reservetijd, de schade nog te herstellen. Het bleek een onmogelijk missie en zo bleven de punten bij de promovendus.

De opstelling: Glenn Mostert, Harm Voogt, Roel Nooteboom, Jordi Lems, Joeri van Dongen (Joey van Oosten), Erik van Geest (Leon van Kersbergen), Lars Kloet, Coen Hordijk, Roberto van der Pol, Rick Zwaard en Huib van Barneveldt (Lourens van Rooijen)

2016-09-04